Meslek Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu...

ROTARY Meslek Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu...

Meslek Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu...

Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü Meslek Hizmet Ödül Töreni 22 Şubat 2020 Cumartesi akşamı geniş bir katılım ile gerçekleşti. Her yıl mesleğinde başarılı kişilere verilen bu ödülün sahibi bu yıl TRT Sunucusu ve Ressam Çağatay Gökmen ile 76 yaşında el dokuma ustası, terzi Neriman Bakkaloğlu oldu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Haluk Okur, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri ve farklı mesleklerden saygın kişilerden oluşan 100 kişinin katıldığı ödül töreni unutulmaz anlara sahne oldu.

Dönem Başkanı Rtn. Aykut Ateş açılış konuşmasında eğitim, sağlık gibi alanlardaki dönem faaliyetlerinden kısaca bahsederken; "Uluslararası hizmetler kapsamında bu dönem Brezilyadan ve Arjantinden iki öğrenciyi Ereğli’de ağırlıyoruz. Dönem sonunda ise Romanya ve Fransaya kısa dönem, bir de Meksika'ya uzun dönem öğrenci göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ve onlar da bu akşam aramızdalar." dedi.

Ardından 28. Grup Kulüplerden Sorumlu Guv. Yrd. Muhittin Dikmen  "Tek bir slogan ile kendimizi tanıtırsak sanırım "Kendinden Önce Hizmet" doğru olacaktır. 1983 yılında kurulan kulübümüz gerek ülkemiz, gerekse şehrimiz için sayısız proje ve hizmet üretmiş, bağlı bulunduğumuz 2430.Bölgedeki 101 kulüp içerisinde her zaman ön sıralarda yer almaktayız." şeklinde konuştuktan sonra Kdz.Ereğli Interact Külübü üyelerinden oluşan müzik grubu, değişim programı öğrencisi Mariana ile birlikte izleyicilere keyifli anlar yaşattılar.

Geceye katılmak için Ankara'dan gelen ve bir çok kez Cumhurbaşkanlığı programlarında sunum görevinde bulunan Çağatay Gökmen, konuklara iletişim ile ilgili “Konuşmak ya da Konuşmamak, İşte Bütün Mesele Bu” isimli sunum gerçekleştirdikten sonra Meslek Hizmet Ödül Törenine geçildi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Büyük bir heyecanla gerçekleşen ödül töreninde Rtn. Aykut Ateş konuşmasında "Her yıl Rotary Kulüpleri tarafından gerçekleşen Meslek Hizmet Ödülleri, mesleklerinde üstün başarı sağlamanın da ötesinde çalışmalarıyla topluma örnek teşkil eden meslek insanlarının yada şirketlerin çabalarını ödüllendirmek amacıyla gerçekleşmektedir. Bugün de burada toplanarak kuruluşumuzun en saygın çalışmalarından birisini yerine getirebilmenin onurunu yaşıyoruz. Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü geçmiş dönemlerde bir çok değerli isim ve kuruluşa bu ödülü takdim etti. 2019-2020 Döneminde kulübümüz Çağatay Gökmen ve Neriman Bakkaloğlu'na bu anlamlı ödülü layık görmüştür." dedi.

İlk olarak ödülünü Kdz.Ereğli Belediye Başkan Vekili Haluk Okur'un elinden alan  TRT Sunucusu Çağatay Gökmen; "Bu gece burada olmaktan çok mutluyum. Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü tarafından bu ödüle layık görülmek, büyüdüğüm şehirde yıllar sonra öğretmenlerimin de olduğu bu salonda bu ödülü almak benim için oldukça anlamlı." şeklinde konuşurken duygulu anlar yaşadı. "Bu ödülü alırken 2 hafta önce kaybettiğimiz, çok değerli iş kadını Ereğliden okul arkadaşım sevgili Esra Ercan'ı anmak istiyorum. Keşke onu da ödüllendirebilseydik, çok değerli bir insandı ve hala çok üzgünüm. Biliyorum o da bu akşam burada, ışıklar içinde uyu arkadaşım." şeklinde konuştu.

Ardından 76 yaşında çok sayıda terzi yetiştirmiş ve öğrenciler okutmuş olan mesleğinde başarılı ve örnek bir hanımefendi olan Neriman Bakkaloğlu'na,ödülünü 28. Grup Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Muhittin Dikmen takdim etti. Konuşması sırasında oldukça heyecanlanan Neriman Bakkaloğlu hayatı boyunca çok çalıştığını ve hala çalışmaya devam ettiğini, Atatürk'ün yolunda üretmenin ve değer katmanın ne kadar anlamlı olduğunu vurguladı. Ereğlide uzun zamandır çok insan biriktirdiğini ve bu anlamlı ödülü müşterilerinin ona olan bağlılığından dolayı, onların sayesinde aldığını paylaştı.

Meslek Ödül Töreninin son bölümünde ise 5 yaşından bu yana klarnet çalan ve 2 yıl önce Uluslararası Klarnet Festivalinde 1. olarak, Serkan Çağrı'nın çaldığı klarneti kazanan Alihan Sarı sahne aldı.

 -----------------------------

ÇAĞATAY GÖKMEN, TRT SUNUCUSU VE RESSAM

1970 yılında Zonguldak’ta doğan Çağatay Gökmen, ilkokul eğitimini TED Kdz. Ereğli Koleji’nde aldıktan sonra lise eğitimini ikinci sınıfa kadar Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi’nde sonra İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Yakın Doğu Üniversitesi'nde İşletme bölümünü bitirdikten sonra yine aynı bölümde yüksek Lisans eğitimini yaptı.

Hacettepe Üniversitesi’nde desen kursları, ayrıca çok değerli ressamlardan takviye resim dersleri alan Çağatay Gökmen ardından Ankara Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde resim eğitimi aldı. 

Ülkemizde ve Fransa, Bulgaristan ve İtalya gibi bir çok ülkede birçok kişisel ve karma sergilere katılarak yurt dışında ülkemizi temsil etti. Bu güne dek 16 kişisel sergisini açtı.

Bir çok sosyal sorumluluk projesine katkı sağlamak için gerçekleşen müzayedelerde eserleri ile destek oldu. Soma maden kazasında hayatını kaybeden çalışanların çocuklarına eğitim yardımı, Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi tekno-sınıf ihtiyacı tamamlanması, “Çocuk gelinler olmasın “ projeleri bunlardan  bazıları.... 

2016 yılında, İtalya-Türkiye adına yapmış olduğu kültür ve sanat katkıları nedeniyle İtalya Cumhurbaşkanından, Devlet Nişanı ile onurlandırılmıştır.

Bir çok kez Cumhurbaşkanlığı programlarında sunum görevinde bulunan Çağatay Gökmen, ulusal ve uluslararası bir çok organizasyonda profesyonel sunuculuk ve moderatörlük yapmıştır ve yapmaya devam ediyor.

İlk olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, ardından İzmir EGE TV’de çalışan Çağatay Gökmen 1998 yılından bu yana TRT’de çalışmakta ve TRT Haber'in en kıdemli sunucularından biri olan anılmaktadır..

----------------------------------

 NERİMAN BAKKALOĞLU

1944 yılında Tokat'ta doğan Neriman Bakkaloğlu, ilkokulu, ortaokulu ve Kız Enstitüsü’nü Tokat’ta tamamlamıştır. Daha sonra annesinin rahatsızlığı nedeni ile  Yüksek öğrenimine devam edememiş, onun yerine yine Tokat'ta Akşam Kız Sanat Enstitüsü’nün Dış Giyim, İç Giyim, Moda, Çiçek ve Ev Ekonomisi bölümlerini yüksek başarıyla tamamlamıştır.

1966 yılında evlenip Ereğli'ye yerleşmiş olan Neriman Bakkaloğlu, İlhan Tonga ve Öcal Dağcıoğlu isimli 2 tane çocuk annesidir ve 2 tane de torunu vardır. Kızı İstanbul’da Müzik Öğretmeni olarak mesleğine devam etmektedir. Oğlu da İktisat mezunu olup 16 senedir Erdemir Vakfı'nda çalışmış olup eşinin tayininden dolayı İzmire yerleşmiştir.

Neriman Bakkaloğlu’nun 2 tane fiziksel anneliğinin yanında duygu ve emek anneliği yaptığı 4 tane daha çocuğu olmuştur. Bunlardan 2 tanesi Uluslararası İş insanı ve Elektrik Elektronik Mühendisi olarak mesleklerine devam etmektedir. En son çocuğu Melek de Tam Burslu Bilgi Üniversitesi İngilizce Sosyoloji’yi kazanmıştır.

1970 yılında branşlarının dışında Mefruşatla tanışıp 1970 yılından 1988 yılına kadar muhtelif işyerlerinde çalışmıştır. 1988 yılında kendi atölyesini kurmuş ve hala da mesleğine bu atölyede ve Ereğli’de devam etmektedir.

Bu süreçteki meslek yaşantısında mesleğini öğrettiği en az 10 a yakın kişi farklı şehirlerde hala başarıyla aynı mesleklerini devam ettirmektedir.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER