MENÜ

Merci Şenol Hoca

Abone Ol Google News

Avrupa futbol şampiyonasında biz de varız. Pazar akşamı oynadığımız Andorra maçı ile Millilerimiz grup maçlarını tamamladı. Her maçını final havasında oynayan Millilerimiz bizlere büyük bir heyecan yaşattılar. İstanbul’da oynadığımız İzlanda maçı sonrası şampiyonaya katılmayı garantilemiştik. Bu maçtan sonra heyecanımız mutluluğa dönüştü. İlk hedefimize ulaştık.

Haberin Devamı

Grup maçlarından sağ salim çıkmamızı sağlayan oyuncularımızla birlikte, Aslan payı Şenol hocanındır. On maçlık süreçte tamamen bir Şenol Güneş klasiği izledik. Bir teknik adam, bir takımın altına ancak bu kadar güzel imza atabilir. Oyuncu seçimindeki isabeti ve adil seçimi, Oyuncuların sahaya dizilişi ve harmonileri, ofansif oyun taktiği, Seyirciyi hop oturtan, hop kaldırtan oyun temposu, futbol zekası, entelektüel bilgi ve tevazusu, seviyeli demeçleri ile, "işte benim göğsümü kabartan Milli Takım antrenörü". İşte futbol takımlarımızın başında görmek istediğim ideal Antrenör. İşte genç antrenörler ve Antrenör olmak isteyenler için rol model. Şenol hoca olması gereken zamanda, olması gereken yerde.

Haberin Devamı

Önceki şampiyonalara katılmak için oynadığımız grup maçlarındaki yaptığımız bireysel defans hatalarını yapmadık. Önceki gibi basit goller yemedik. En zayıf olduğumuz defansın göbeğindeki oyuncu problemini Çağlar, Kaan, Merih, Ozan gibi oyuncularla çözmüş gözüküyoruz.

Çağlar ve Merih’in, İzlanda maçındaki performansları övgüye değerdi. Üstün fizik güçleri, Hava hakimiyetleri, rakip baskısına karşı stressiz oynayabilmeleri, hatasız maçı bitirmeleri, büyük sorunumuzu da çözdüğümüzü gösteriyor.

Böylelikle, Şenol hocanın oynattığı tekniğe, hıza dayalı ofansif futbolun son ve en önemli parçası da tamamlanmış oldu. Artık “arkada ne oluyor” diye düşünmeden hücum edebiliyoruz. İyi oyunculardan oluşan iyi bir ekibe sahibiz. İzlanda’ya karşı oynadığımız maçta sahaya çıkan ilk on birde yedi oyuncu Avrupa’da oynuyorlar.

Zeki, Merih, Çağlar, Umut, Okay, Cengiz ve Hakan, Bu isimlere Yusuf Yazıcı ile Cenk’i de ekleyebiliriz. 10-15 sene öncesinde bu sayı hayaldi. Şenol hoca ile Millilerimiz bizlere Euro 2020 finallerinde de büyük heyecan yaşatacaklar. Bundan eminim.

Hangi torbadan çekilişe katılacağımız, grubumuzda kimlerin olduğu o kadar önemli değil. Bu Milliler, halen dünya şampiyonluğu unvanını taşıyan Fransa’dan dört puan almıştır. Fransa’dan alınan dört puan, bizi şampiyonaya götürdü. Başlıktaki Merci’nin sebebi de bu dört puan. Fransa dünya şampiyonudur ve Avrupa şampiyonasının favorisidir. Şampiyonaya katılan diğer takımlar Fransa’dan daha güçlü değiller.

Evet…?

Evet’i şu, Sakatlıklardan uzak, İyi hazırlanmış ki bundan şüphemiz yok. Milli Takımımız için önü açık bir şampiyona olacak. Türk futbol taraftarları, Avrupa sokaklarını kırmızı-beyaz renkli festival alanına çevireceklerdir. Avrupa hazırlan, futbolumuzla, eğlence kültürümüzle geliyoruz. Belki erik dalı bile oynarız Londra’da.

YORUM YAZ