HABER MERKEZİ

Ortaya çıkan tabloda pandemi dönenimde korunması gereken sosyal mesafeye dikkat edilmediğini ileri süren Sorgut, "Peki Edirne il kongresinde maskesi olmayan, mesafeyi korumayanlara ne kadar ceza kesildi?" diye sordu.

İl toplantılarının sadece Edirne değil, tüm Türkiye'de sosyal mesafesiz bir şekilde yapıldığını belirten Mehmet Sorgut, otaya çıkan tablonun vahim olduğunu belirterek, "İktidar partisinin kongrelerinde gözlemliyoruz ki, içinden geçtiğimiz bu hassas dönemde koronavirüs tedbirlerini ayırt edercesine toplantı yapıp, sadece kendi içlerine odaklanmış bir topluluk görüyoruz. Türkiye genelinde ekmek parasını kazanmak için ölmeyi dahi göze alıp da hastalanarak işe giden vatandaşları bu durum rencide ediyor" dedi.

Kuralları koyanların kurallara uymadığının altını çizen Sorgut, bunun virüsle mücadele için fedakârlık yapıp düzenlerini bozanları hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, "Aslında kuralları onlar koyuyor; ama kuralları da bozan ilk önce onlar oluyor. Daha önceki dönemde biz koronavirüs ile mücadelede başarısız olmuşsak, bu tutarsızlık sebebindendir. Bir sürü cana bedel oldu bu dönem ve birçok insan belki bir hiç uğruna gitti. Bunun vebali kime olacak ben çok merak ediyorum. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması lazım. Bir karar alındıysa, öncelikle bu kararı alanlar ciddiyetle uygulayacak, ancak ondan sonra toplumdan fedakârlık isteyecek. Toplum her türlü riski, soğuğu ve virüsü göze alarak yollara düşüyor; ama Türkiye'yi yöneten iktidar partisinde gayet lakayıt, maske takmaya bile tenezzül etmeyen bir tutum söz konusu" derken bu durumun da güvensizliğe sebep olduğunu şu sözlerle ifade etti, "Toplum gerek hastalığa, gerekse de aşıya olan güvenini iyice yitirdi. Baştakilerin aşı vurulurken televizyonlarda bunu canlı yayında paylaşması bence çok acı bir şey."

Edirne İl Kongresi'den yansıyan görüntülerin "Sansasyon yaratmak" olduğunu dile getiren Mehmet Sorgut, "Biz 60 yaşlarındaki vatandaşlar ciddiyetle evimizi terk ettik, köylere kaçtık; bütün yaşantımızı altüst ettik. Torunlarımızı kucaklayamadık, bağrımıza taş bastık. En yakınlarımıza uzak kaldık; ama onlar başkanı da, yönetimi de belli olan bir kongreyi bu şekilde yaptılar. Sansasyon yapılarak, toplantının bu şekilde paylaşılmasını esefle kınıyorum. Daha önceki seçimlerde olduğu gibi, kimin yönetimde olacağı belli. Kimin başkan olacağı da belli. Genel merkez isim zikreder ve o başkan olur. Onun yerine bir sürü telaş var. Normal bir ortamda olsa normal karşılanabilir, ama böylesine hassas bir zamanda bunun bu şekilde olması benim gibi milyonlarca insanı rencide ediyor. Bu vurdumduymazlık beni içten içe üzüyor" derken son olarak şu ifadeleri kullandı: "Gariban vatandaşa yolda sosyal mesafeyi koruyamadığı için, maske takmadığı için ceza kesiliyor. Peki, Edirne il kongresinde maskesi olmayan, mesafeyi korumayanlara ne kadar ceza kesildi? Onlar ayrıcalıklı mı? Ben bunu çok merak ediyorum."