Mehmet Öz'den korkutan açıklama: Dünyada iki virüs var

Dünyaca ünlü Türk Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, koronavirüs salgınına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şu anda iki tip koronavirüsün olduğunu belirten Dr. Öz, "Birinci virüs çok daha tehlikeli. İkincisi mutasyon ile oluştu. Bu insanlar için daha az tehlikeli. Şu anda dünyada önde giden virüs o" ifadelerini kullandı.

Mehmet Öz'den korkutan açıklama: Dünyada iki virüs var
Mehmet Öz'den korkutan açıklama: Dünyada iki virüs var
GİRİŞ 10.04.2020 04:22 GÜNCELLEME 10.04.2020 04:55
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle dünya genelinde 95 binden fazla insan hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı ise 1 milyon 600 bine yaklaştı. Bütün ülkeler salgını önlemek amacıyla aşı ve ilaç çalışmalarını sürdürürken, ABD'de yaşayan dünyaca ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, virüs ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

"EN YÜKSEK NOKTAYI GÖRDÜK"

Dr. Öz YouTube kanalında Dr. Halit Yerebakan ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Öz, ABD'deki son gelişmeleri de anlatarak virüsün mutasyon geçirdiğini belirtti.Ölüm rakamlarının arttığını ama yoğun bakımdaki hasta sayısının biraz düşmeye başladığını belirten Öz, "Umarım önümüzdeki haftalarda daha da düşmeye başlayacağız. Kapatmadan sonra 24 gün gerekiyor. En yüksek noktayı gördük. 1 Mayıs'a kadar inşallah aşılacak. Büyük şehirlerde şehri kapatmak önemli. New York'ta bu yapıldı" ifadelerini kullandı.

 

 

"İKİ KORONAVİRÜS VAR"

Prof. Dr. Mehmet Öz, şu anda 2 tip koronavirüsün olduğunu ve birinci virüsün çok daha tehlikeli olduğunu belirterek, "İkincisi mutasyon ile oluştu. Bu insanlar için daha az tehlikeli. Şu anda dünyada önde giden virüs o" diye konuştu.

Dr. Öz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Artık herkes iki virüs olduğunu kabul ediyor. Bu aslında Çin'de başladı. Wuhan'da ilk virüs daha tehlikeliydi. Ama bu dünyanın yüzde 30'una etki etti. Öbür virüs daha kuvvetli. Bu virüsler ikiz kardeş gibi birbirlerine çok benziyorlar. Aralarında ufak bir fark var. Zaten 2 haftada bir çok ufak mutasyonlar oluyor. Ama bence bunların aşıya etkisi olmayacak. Tek bir aşıyla bunları halledebileceğiz.

YORUMLAR 51
  • Mustafa Akın 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilim tapınmacıları bilim tanrılarına inançlarını yitirdi artık. Ufak bir RNA sarmalı ve yağ tabakasından başka bir mal varlığı olmayan ilkel bir virüsün önünde aciz kaldınız geri zekalılar. Bu geri zekalılar daha yapay zeka üzerinden insan yaratacaktı. Karpuz keseceedik nereye kaçtınız?
    Cevapla
  • -o_o- 4 yıl önce Şikayet Et
    Mutasyon demek bozulma sürecinin başlaması demektir . Bilinen tüm mutasyonlar canlıda taribat oluşturur . Yani bu virüs , Allah ( CC ) izni ile yakında son bulur . Şimdi üzerimize düşen vazife zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamak ve tedbir almak . Ayrıca bu virüs azabı neden gönderildi diye sorgulayıp , kendimize çeki düzen vermemiz gerekir .
    Cevapla
  • 6565 4 yıl önce Şikayet Et
    ya he he daha mahf ettiniz bizi bulun bu asiyi prof.olmayi zorlastirin o kadar prof varki ise yarayanlara saygılar ise yaramayanlara elveda edin bi sınav yapın çoğu geyikten prof olmuş valla
    Cevapla
  • bdndbens 4 yıl önce Şikayet Et
    Bürüs mü? Bürrüs ney laaa
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Öz'ün yaptığı açıklama yeni bir şey değil, hastalığın iki formu olduğu baştan beri biliniyordu. L tipi daha sonra bulundu, hızlı yayılan ve tedaviye cevabı iyi olandı. S tipi daha önce bulundu. Tedaviye cevabı azdı. Bu yüzden oranı zamanla arttı. Bazı hastalarda ikisine birden rastlanıldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi