MECLİSTE BAŞKANLIK TARTIŞMASI

MECLİSTE BAŞKANLIK TARTIŞMASI

MHP Belediye Meclis Üyesi Hamdi Salt, Başkanvekili Semih Tuzak’ın meclisi yönetemeyeceğini iddia ederek, “Biz sizi seçmedik, yönetmeniz etik değil’ dedi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarının 2’nci birleşimine ‘Başkanlık’ tartışması damga vurdu. MHP’li Hamdi Salt, başkanvekili Semih Tuzak’ın birleşimine başkanlık edemeyeceğini öne sürerek, birleşimi meclis 1’inci başkanvekilinin yönetmesi gerektiğini ifade etti. 

Hamdi Salt, başkanvekili Semih Tuzak’ın belediyeye vekalet edebileceğini ancak meclisi yönetmesinin doğru olmadığını belirterek, “Birleşimi meclis 1’inci başkanvekili yönetmeli, biz sizi seçmedik. Sizin yönetmeniz etik değil, belediye kanununa göre de yönetemezsiniz” diye konuştu. 

Semih Tuzak ise birleşimi yönetmesinde herhangi bir problem olmadığını kaydederek, konuyla ilgili Türkiye Belediyeler Birliği ile Marmara Belediyeler Birliği’nden de görüş alındığını kaydetti. Hamdi Salt’ın bu çıkışına sitem eden Semih Tuzak, “Beni layık görmediğiniz için size teessüf ederim” ifadelerini kullandı.

mecliste-baskanlik-tartismasi2.jpg 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2625 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum