Koronavirüs süreci boyunca, şehir genelinde tedbirlerin artırılması vatandaşların bilinçli bir şekilde hayatlarını sürdüre bilmeleri ve virüsün Elazığ’da en az düzeyde hissedilebilmesi için duyarlı yayıncılığını sürdüren Kanal Fırat Televizyonu bu yayınlarına bir yenisini daha ekledi.

AKBIYIK VE AKBULUT CANLI YAYINI MASKE TAKARAK GERÇEKLEŞTİRDİ

Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programında vatandaşların maske takmaları yönünde farkındalık oluşturmak için canlı yayın boyunca maske takıldı.

Programın konuğu olan Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut canlı yayında maske takımının önemini anlattı ve maskelerin nasıl takılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

“MASKE KULLANILIRKEN ELLER YÜZ KISMINA DEĞDİRİLMEMELİ”
Programda maske takan Prof. Dr. Ayhan Akbulut, sokaktaki vatandaşın maskeyi yanlış kullandığını, elleri yıkamadan kullanılacak maskenin koruma görevi görmeyeceğini ve maske kullanırken ellerin yüz kısmına değdirilmemesi gerektiğini söyledi.

“DIŞARIYA ÇIKILDIĞINDA YADA TOPLU ALANLARDA MASKE TAKILMALI”
Özellikle maskenin ön kısmına ellerin değdirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Akbulut, “Maskeyi taktıktan sonra hapşırsam da öksürsem de bu benim ağzımla maske arasında kalıyor. O yüzden de biz maskeyi bu amaçla takıyoruz. Bakıyorum, maskeyi takıyor arkadaş, eli sürekli ağzı ile burnunda oluyor. Bunu istemiyoruz çünkü nefes alıyoruz ve başka birinden öksürük ve hapşırık ile damlacık gelmişse eğer elimi değdirdiğim zaman direkt elime bulaşır. Elimi de gözüme, burnuma ve ağzıma dokundurursam alıyorum. Maskeyi kulağımızın oradan çekip aşağıya sarkıtıp üzerimize değdirmememiz lazım. Çünkü ön kısım bulaşık kısım demektir. Özellikle dışarıya çıkıp bir ortama giriyorsak maske takılmalı” diye uyarılarda bulundu.

VİDEO