Binlerce çalışanı ile bir yandan depremzedelere bitirilen evlerin teslimatı yapılırken, diğer yandan da gelen her talebi birebir yakından takip eden TOKİ ve AFAD, Malatya'da depremden etkilenen vatandaşların mağduriyetini gidermek için aralıksız çalışmalarına devam ediyor.

"Şubat ayında 818 konut ve 66 ahır teslim edilecek"

Şu ana kadar 528 tane deprem konutunun teslim edildiği Malatya'da, Şubat ayı içerisinde 818 konut ve 66 tane ahır konutun teslimini planlayan TOKİ, kırsal da yapılan evlerin de ilk etabını teslim ederek vatandaştan tam not aldı. Köylerde vatandaşların tarım arazilerinin ve hayvancılık üretimlerinin devam edebilmesi için yapılan köy evleri vatandaşların en çok tercih ettiği konutlar oluyor. Ahırlı ve hafif çelikten yapılan konutlar vatandaşlar tarafından hem tercih ediliyor hem rağbet görüyor.

Tek bir vatandaşın bile mağdur olmaması adına gece gündüz demeden aralıksız çalışmalarına devam eden TOKİ, Malatya ili Doğanyol ilçesi Poyraz Mahallesi'nde bireysel köy evlerinin 8 tanesinin teslimini de yaptı. Evlerini teslim alarak bir an önce taşınma işlerine koyulan vatandaşların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Hak sahipliği sonucunda Poyraz Mahallesin de teslim edilen köy evlerinden, Köy Muhtarı Derviş Erdoğan yaşadığı mutluluğu dile getirirken ‘’Başta Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan Bey’e, Çevre Şehircilik Bakanım Murat Kurum Bey’e, TOKİ Başkanı Ömer Bulut Bey’e, BCT müşavirlik çalışanlarına ve DORÇE prefabrik çalışanlarına emeklerinden dolayı tüm mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum. Ayrıca depremden bu zamana kadar bizleri asla yalnız bırakmayan Malatya Valimiz Aydın Baruş Bey’e, Öznur Çalık Hanım başta olmak üzere tüm vekillerimize, Belediye başkanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.'’ dedi.

Çelebi: TOKİ vatandaşın her zaman yanında

TOKİ Uygulama Şube Müdürlüğünden Malatya ili uzmanı inşaat mühendisi Mustafa Mansur Çelebi ise "Yerinde yapılan köy evlerinin ilk teslimatını yaptığımız için kurum olarak çok mutluyuz. Çok kısa sürede Malatya iline yaptığımız konutlar toplumun her kesimi tarafından takdir gördü. Biz de insanların mağduriyetini giderdikçe daha azimli bir şekilde çalışmalarımıza hız veriyoruz. Sosyal devlet olmanın sorumluluğuyla birlikte kurum olarak hiç bir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ve TOKİ olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.'’ dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha