MENÜ

Malatya hatayı affetmedi!

Abone Ol Google News

Konyaspor maça ligin en az gol yiyen takımı olarak başlasa da kaleci Serkan’ın ceza sahası dışında elle kestiği top neticesinde gördüğü kırmızı kart bu istatistiği çöpe atan ilk etkendi. Sergen Yalçın’ın Malatyaspor’u 1. dakikadan itibaren sahada bir kişi fazla oynamanın avantajını topa sahip olarak değil hızlı geçişlerle rakibinden daha fazla pozisyon üreterek kullandı. Guilherme kırmızı kart sonrası kazanılan frikiği harika bir vuruşla ağlara gönderdiğinde maçın rengi de belli olmuş gibiydi aslında. Geçen sezon ligin en dikkat çeken orta saha performanslarından birine sahip Brezilyalının golden bir kaç dakika sonra direkte patlayan şutu Konya’nın maçta kalmasını sağladı.

Haberin Devamı

Baskı golü getirdi

Malatya’nın ilk 15 dakikadan sonraki taktiğinin uzun süre işe yaradığını söylemek zor. Sahada zaten eksik olan Konyaspor’u top kayıpları neticesinde geri koşularda sayıca az yakalamak üzerine kurulu plan tabelayı değiştirmeye yetmedi. Malatya asıl pozisyonları ikinci yarının başında topa sahip olup baskı kurduğu anlarda buldu. zaten Robin Yalçın’ın golü de bu baskının neticesinde geldi.

Haberin Devamı

2. golü yemeseler...

Konyaspor 10 kişi oynamasına rağmen nitelikli olmasa da topa sahip olarak maçın momentumunu uzun süre elinde tuttu. Skubiç ve Miloseviç’in akıl almaz hatalarından gelen 2. golü yemeseler oyunun son bölümünde çok daha fazla direnç koyabilirlerdi. Malatyaspor kağıt üzerinde çok zor görünen bir deplasmandan kaleci Serkan’ın 1. dakikada kendini arttırmasıyla umduğundan daha rahat bir galibiyet elde etti.

YORUM YAZ