MENÜ

Maçın anahtarı 'sabır' olacak

Abone Ol Google News

Türkiye'de 87-88 sezonundan beri değişmeyen bir gerçek var. Sonuncuyu da yenseniz, birinciyi de, 3 puan alıyorsunuz! Bu ligde her derbiyi kazanıp hüsran yaşayanı da, hiçbir derbiyi kazanamayıp şampiyon olanı da gördük. Hemde defalarca. Haliyle her galibiyetin çok kıymetli olduğu şu günlerde, Galatasaray'ın ligin dibindeki Gençlerbirliği ve Denizli'ye 6'şar gol atarken, 10 kişi kaldığı maçta lider Beşiktaş'a yenilmesini yerden yere vurmanın bir anlamı yok. Bu bağlamda Yeni Malatya deplasmanı da Galatasaray açısından bir güç testi olacak.

Haberin Devamı

İlk 15 dakika yetmez!

Fenerbahçe'yi Kadıköy'de güle oynaya yenmiş, kısa bir süre önce Galatasaray'la oynadığı kupa maçını penaltılara taşımış bir takımdan bahsediyoruz. Finansal açıdan zor günler geçiriyorlar, bu yüzden hafta içi idman protestosu da yaptılar. Ancak bu olumsuz gelişmeler onların Galatasaray'a karşı motivasyonunu kötü etkilemez. Tamtersi, takımı daha da kamçılayabilir. Skor ne kadar gecikirse geciksin, Galatasaray için "sabır" en önemli anahtar olacak. Her maçı 5-6 gol atarak kazanamazsınız. Tamolarak "1-0 olsun bizimolsun" günlerinden geçiyoruz. Ligin en efektif ilk 15 dakika takımı olan Sarı-Kırmızılılar'ın, artık devre sonlarını da iyi oynayıp, maçı elde tutması gerekiyor.

Haberin Devamı

Takımın ihtiyacı belli

Son maçın kadrosunda ciddi bir değişiklik olmayacaktır. Elde güçlü bir alternatif yok. Babel'in ilerideki hareketli oyunu, Feghouli ve Belhanda'nın gününde olduklarında yapabildikleri, Arda'nın aldığı sorumluluk, Emre Akbaba'nın formtutma sinyalleri, Taylan'ın istikrarı, Linnes ve Saracchi'nin iki yöndeki etkileri, Marcao ve Donk’un konsantrasyonu ile Muslera'nın güven veren dönüşü, Galatasaray'ın bugün ihtiyaç duyacağı en önemli detaylar. Emre Kılınç, Sekidika ve Etebo gibi isimlerin oyunda oldukları anlarda yapacakları hamleler de belirleyici olacak.

YORUM YAZ