Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Liderlik kanında var!

Daniel Sturridge ismi, Trabzonspor ile anılmaya başlayınca "Olmaz dedim, çok para ve kolej takımı havasını yakalamış bu genç takımın havasını bozar, alınmamalı" Neden, diye sordular. "Çünkü çok üst düzey, klas bir oyuncu, bu takımı aşar" dedim. Tabi Sturridge alındı, artık yapacak bir şey yok hayırlısı olsun, bekleyelim görelim dedik.

...Ve geldiği günden beri oynadığı kısa sürelerde, meşin yuvarlağa davranışı, saha içi duruşu, oyunu okuyuşu, pasörlüğü, aklı ve hücum gücünü düşünen biri olarak, yaptığı asistlerle, gerçekten üst düzey bir oyuncu olduğunu bir kez daha gördük ama kuvvet açısından tam hazır değil. Süper lig de ilk kez ilk 11' de çıktı, 65 dakikada da yerini Doğan'a bıraktı.

Her geçen gün üzerine katarak oynuyor. Bana göre bordo mavili forma altında, kendine has gol dansını, bu akşam olduğu gibi, sanırım çok izleyeceğiz.

Gaziantep FK ekibinde 2, Trabzonspor'da 4 Türk oyuncu ilk 11' lerinde forma giyerken, bordo mavililerde uzun süredir sakat olan Fernandes ve Yusuf Sarı yedek kulübesinde hazır bulundular. Hafta içi sakatlanan Obi Mikel ise kadroda haliyle yoktu.

Sakatlıkları nedeniyle ilk yarıyı kapatan Onazi ve A.Ömür'ün de olmadığı ev sahibi, kırmızı- siyahlılar önünde ilk 15 dakikada 2 golü bulunca, nedense frene bastı... Önce Sörloth, Sturridge'ye, sonra Sturridge, Sörloth'a asist yapınca, her iki oyuncuda takımlarının ilk yarıyı önde kapatmasına imza attı.

*

İlk 20 dakikada şiir gibi pas yapan Trabzon takımı, ilk yarının diğer 25 dakikasında, toplu halde kötü bir hikaye gibiydi, korkuttu. Trabzon'un iş günü bakımından en hareketli saati olmasına rağmen, taraftar tribünleri hatırı sayılır biçimde kalabalık geldi. Maç saatini bein sport kanalı ayarladıysa, hemen söyleyeyim; Trabzonspor maçı için 17.30, kötü bir saat Abbas!

İlk 45 dk.nın sonlarında güven sarsan ev sahibi, konuk ekibin kendi yarı alanına o dakikalarda oyunu çift santraforla forse etmesine engel olamadı.

İkinci 45 dakiya da kötü başlayan bordo mavililer, beklenen golü junior' un ayağından yiyince, sıkıntı oldu. Bu golle adeta yeniden uyanan bordo mavililer, Wakayeme'nin kaçırdığı gollerin vahlanmasını, Kaptan Sosa'nın şutunda, havada kavis alan topun Antep filelerine gitmesi ve oyuna Kamil Ahmet'in yerine giren Yusuf Sarı'nın skoru 4' lemesi dindirdi.

Trabzon deplasmanına 5 eksikle gelen ve son 7 dakikayı Yusuf Sarı'ya dirsek vuran Kayode'nin atılmasıyla, 10 kişi tamamlayan Rumen Sumudica'nın talebeleri, özellikle Diarra, Kayode ve Twumasi ile etkili olmaya çalıştıysada sonuç alamadı.

90 dakikada orta hakemi zorlayacak tek pozisyon ise şuydu; Kırmızı kart yerine sarı gösterince, yanlışı 'var' düzeltti.

Yarın ki Alanya- Ç.K. Rizespor maçının sonucuna kadar liderlik koltuğuna oturan ve liderlik hep kanında olan bordo mavili ekip, zirvede kalmaya niyetli.

Artık önümüzdeki perşembe gecesi UEFA Ligi'ndeki grubunda, Rus takımı Krasnodar'ı misafir edecek olan Karaman'ın oyuncuları, Avrupa'da da varız demek için, karşı kıyıdaki komşuyu evine eli boş göndermek zorunda.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.