Gündem

Kurban Bayramında 7 ilde sokağa çıkma yasağı olabilir! Bakan Koca o illeri açıkladı!

En çok Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak ediliyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim kurulu ile yaptığı toplantıdan sonra il bazında kısıtlamalar olabilir dedi. Çünkü bazı illerde ki vaka sayıları henüz zirveye görmedi. Artış devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Koca, şu açıklamalarda bulundu;

İL BAZINDA BİR TAKIM KISITLAMALAR SÖZ KONUSU OLABİLİR

‘’Temelde ülke genelinde sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bayrama doğru illerde ki vaka seyrine göre il bazında bir takım kısıtlamalar söz konusu olabilir. Anadolu’da ki illerimizin bu piki daha tamamlamadığını gösteren Eskişehir gibi, Kütahya gibi, Sakarya ve Ankara gibi illerde pikin tamamlanmadığını ve devam ettiğini gösteren ve yeni yeni bir pik dalgasına ulaştığını görmüş oluyoruz. Yani Anadolu’da birinci dalga halen devam ediyor.

ENTÜBE VE YOĞUN HASTA SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Sağlık Bakanının açıkladığı son tabloda birinci dalganın şiddetinin azalmadığı ortaya koyuluyor. Önceki günlere göre yoğun bakımda ki ve solunum cihazına bağlı hasta sayılarında her gün artan bir seyir izleniyor. 1 Haziran’da entübe sayısı 283 iken bu sayı 25 Haziran’da 369, 5 Temmuz’da 392, 8 Temmuz’da ise 406’a ya kadar yükseldiği görülüyor.

‘’BU İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLEBİLİR’’

Bakan koca son 3 günde en çok vaka görülen illeri İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa şeklinde sıraladı. Özellikle bu 7 ilde hastalığın bulaşma hızı yüksek. 65 yaş üstü dışarıda olduğun için, yoğun bakım ihtiyacı günden güne artıyor. Kurban Bayramında il bazında da olsa kısıtlama olmaması için önümüzde ki 2 hafta kritik önem taşıyor. Bakan Koca’da kurban bayramında bu iller için sokağa çıkma yasağının olabileceğine işaret ederek şu sözleri söyledi.

‘’Eğer il bazında vaka sayısının yoğun olduğu iller söz konusu olursa, orada ki tedbirleri biraz daha sertleştirmek gerekebilir. Kurallara uyarken aynı anda iki amacımız var. Covid-19’a yakalanmamak, Covid-19’u yaymamak.’’ Dedi.