Dünya'yı etkisi altına alana koronavirüs salgını halen etkisini sürdürürken, diğer yandan Dünya Meteoroloji Örgütü'nden çok önemli bir açıklama geldi. Son yılların en sıcak yazının kapıda olduğunu duyuran örgüt, koronavirüs salgını nedeniyle aşırı sıcaklara karşı yeterli önlemlerin alınmasının zor olacağını ve yeni felaketin kapıda olduğunu duyurdu. 

Birleşmiş Milletlere'e bağlı Dünya Meteoroloji Örgütü'nden yapılan açıklama, yaz aylarındaki tehlikeye dikkat çekiyor ve virüs salgını sonrasında insanlığı bekleyen yeni tehdidi ortaya koyuyor.

Bu yılın başından beri yapılan ölçümlerin 2020'de kuzey yarımkürede sıcaklık rekoru kırılabileceği dile getirilirken, koronavirüs salgınının önlem alınmasını zorlaştırabileceğine de dikkat çekildi.

Daha önce Güney Kutbu'nda bulunan ozon tabakasının üzerindeki çatlakların koronavirüs nedeniyle büyük oranda kapandığı ortaya çıkmıştı. Ancak Kuzey Kutbu'nda bulunan ozon tabakasının üzerindeki çatlakların bu kadar büyük olmasına bilim insanları anlam veremedi. Uzmanlar, Güney Kutbu'nun aksine bu noktada ilk kez böyle bir şey görüldüğünü duyurdu.