Süreci yakından takip eden İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla mesaju verdi. 

Koncuk Mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Haklı olmak çok güzel bir duygudur. Haktan yana olun. Atalar ne demiş,”Doğru duvar yıkılmaz.” Önemli olan, ne iş yaparsanız yapın, ahlak üzerine bir duruşunuzun olmasıdır. Yanlış yapan, yanlışında ısrar eden, kim olursa olsun sonunda bedelini öder.

Koltuk, makam, mevki geçicidir. Bunlar kimseyi adam etmeye yetmez. İlkeli davranmak, kucaklayıcı olmak, “ben”demeden, “biz” duygusuna sahip olmak, hem sizi hem de bulunduğunuz kurumu güçlü tutar. Temsil ettiğiniz makamdan, mutlaka, bir gün ayrılacağınızı düşünerek yaşayın ve davranın. Bu gerçeği unutursanız, o makamın gücü gittiğinde etrafınızda selam verecek insan bulmakta zorlanırsınız.

Koltuktan güç almayın, temsil ettiğiniz değerlerle o koltuğu anlamlı hale getirin. Böyle yaparsanız, koltuğunuzun gitme korkusunu asla yaşamazsınız. Çünkü size “adamın dibi” derler. Adam olduktan sonra, nerede olursanız olun adam olursunuz. İşte, bu, sizin için bitmeyen bir makam olur. Allah hiç birimizi doğruluktan, ilkelerinden ayırmasın. Gerisi lafı güzaf"

Bu arada İl Başkanlığına atanan İYİ Parti GİK üyesi Süleyman Sırrı Özdolap'ın hafta içinde görevine başlayacağı belirtildi. Özdolap'ın Ocak ayında başlayıp Haziran ayı gibi il kongresi ile sonuçlanacak kongreler sürecini bir "abi" gibi tamamlayarak GİK üyeliğine döneceği ifade ediliyor.