Büyük Torbalı

KOKU BÜTÜN MAHALLEYE YAYILIYOR

Kömür sobası kullanarak evlerin ısıtıldığı mahallelerdeki çöp konteynırlarında küçük çapta yangınların çıktığı belirtildi. Soba kovalarındaki közlerin tam olarak sönmeden çöp konteynırlarına dökülmesi paniğine neden oldu

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
KOKU BÜTÜN MAHALLEYE YAYILIYOR
188 Görüntüleme
23 Ocak 2021 - 15:31
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’da ev ve iş yerlerine doğalgaz aboneliği alanların sayısı her geçen gün artıyor. Diğer ısınma araçlarına kıyasla daha düşük maliyetli ve güvenilir olan doğalgaz kullanım oranındaki artışa rağmen birçok mahallede havaların soğumasıyla kömür sobaları kurulmaya devam ediyor. Özellikle kırsal kesimde ve doğalgaz alt yapısının olmadığı mahallelerdeki evlerde kullanılan kömür sobaları dikkatli kullanılmamaları durumunda facialara davetiye çıkartıyor. Bacaların temizlenmesi, yanan sobaların arada kontrol edilmemesi durumunda sobalardan kaynaklı yangınlar çıkarak dumandan zehirlenmeler, can kayıplarına ve maddi zararlara yol açıyor. Kültürümüzün bir parçası haline gelen kömür sobalarının kovasında biriken kül ve közlerin yanlış yere dökülmesiyle ilgili şikayetler gelmeye başladı.
KOKU VE DUMANDAN VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ
Kömür sobalarının kovalarının içerisinde yakılan odun ve kömürden geriye kalan küller belirtilen alanlara bırakılıyor. Ancak soba kovalarındaki közlerin sönmeden herhangi bir yere dökülmesiyle yangınlar çıkıyor. Torbalı’da da bazı mahallelerdeki çöp konteynırlarına boşaltılan soba kovalarındaki közlerden dolayı çöpler, yanarak yoğun dumanın ara sokaklara dolduğu öğrenildi. Çöp konteynırlarındaki yangınlara mahalle sakinleri de tepki gösterdi. Çöplerin yanmasıyla pis koku ve dumanın evlerin içerisine dolduğunu ifade eden Murat Güvenç, duruma tepki göstererek “Evlerinde sobayla ısınanlarının bir kısmı soba kovalarındaki közleri sönmeden çöpe döküyor. Çöpleri yakan közlerden dolayı yangın çıkıyor ya da dumanlar geliyor. Kimin yaptığını bilmiyoruz. Fakat koku ve duman insanları rahatsız ediyor. Çöplerdeki alevlerin artmasıyla yangının çevredeki araçlara ya da ağaçlara sıçrama tehlikesi de var. Evlerinde soba olanların bu konuda daha dikkatli olmasını istiyoruz. Şuana kadar herhangi büyük bir sıkıntı yaşanmadı ancak dikkatli olunmadığı taktirde büyük bir yangın çıkabilir” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web