SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızılkaya'dan İnönü Üniversitesi Belgeseli

0
Güncellendi - 2020-04-06 02:55:09
Kızılkaya'dan İnönü Üniversitesi Belgeseli
A- A+ PAYLAŞ

3 Nisan 1975 tarihinde kuruluşu gerçekleşen Malatya İnönü Üniversitesi'nin kuruluş öncesinden günümüze kadar olan kuruluş ve gelişme süreci kitap ve belgesel olarak yayımlandı.

İnönü Üniversitesinde Şube Müdürü olarak görev yapan Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya’nın (aşağıdaki fotoğrafta) hazırladığı kitabın baskısı İnönü Üniversitesi Yayınevi tarafından gerçekleştirilerek kurum belleğine kazandırıldı.

İnönü Üniversitesinin kuruluşunda ve gelişme sürecinde katkısı olan sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri, gazeteciler, İnönü Üniversitesinde görev yapan rektörler ve öğretim üyeleri ile yapılan görüşmeler de kayıt altına alınarak belgesel film olarak düzenlendi.

İnönü Üniversitesinin kuruluşunda ve bu günlere gelmesinde emeği olan herkesle görüşmeye büyük özen gösterilerek, Malatya’nın bir üniversiteye kavuşması için uzun yıllar boyunca bu işe gönül vermiş ve dert edinmiş insanların olağanüstü ve ısrarlı çalışmalarının başarı hikayesi belge ve bilgiler eşliğinde ayrıntılı olarak ortaya konuldu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, 45 yıllık İnönü Üniversitesi’nin tarihi kitap ve belgesel olmasıyla ilgili olarak, ”İnönü Üniversitesinin dünü ve bugünü arasında bir köprü görevi üstlenecek ve üniversitenin kurumsal hafızasına önemli katkılar sağlayacak olan ve 15 aylık bir çalışma sonucunda hazırlanan kitap ve belgesel çalışması, hem İnönü Üniversitesinin tanıtımına katkı sunacak, hem de üniversitenin kuruluşundan itibaren aldığı mesafeyi göstererek, kurumsal gelişmenin somut bir biçimde ortaya çıkmasına imkan sağlayacaktır. Kitap ve belgesel filmin, mezun ve mevcut öğrencilerin, üniversite çalışanlarının ve bütün paydaşlarının kurumu tanıması ve ortak bir kurumsal kültürü benimsemesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir” dedi.

23 dakika olarak hazırlanan 45 yıllık İnönü Üniversitesi belgeselinin İnönü üniversitesi web sitesinde izlenebileceği kaydedildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • MİKAİL KINIK (4 yıl önce)
    ellerine sağlık nezir
    0
    0
    Yanıtla
  • Müslüm Mutlu (4 yıl önce)
    Çok büyük emek vererek bu çalışmanızdan dolayı tebrik ediyorum,Emeğinize sağlık NEZİR HOCAM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Malatya tarihine ışık tutacak ve kent kimliğini unutturmayacak bu tür çalışmalar Malatyalıları birleştirici ve Malatya’yı tanıtan bir vazife görüyor. En az fiziksel projeler kadar değerli. Başta sayın rektör Ahmet Kızılay ve Nezir Kızılkaya olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Umarım belgesel,yazınsal,mimari restorasyon vb. bu tip çalışmaların sayısı artar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi mutlu (4 yıl önce)
    Çalışmalarınız çok güzel tebrikler.ben hacıhaliloğlu çiftliğinde öğretmenken çektiğim inönü üniversitesi bölgesi resmini kendisine göndermek istiyorum.yoldan çamurlu köyüne doğru hiç bir yapı yok iken. Ki resmi. İlgilenirsen mail atın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (4 yıl önce)
    8 yıllık Fatih Hilmi oğlu dönemini ve konuşmasını ben mi göremedim? Yoksa yok mu? Eğer yoksa, maalesef ki kaldırılıp çöpe atılması gereken bir emek.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Degiz (4 yıl önce)
    Sevgili Nezir Abi Eline sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Şahin (4 yıl önce)
    Sevgili dostum Nezir Kızılkaya'yı kent belleğine katkıları dolayısıyla kutluyorum... Emeğine sağlık olsun.
    0
    0
    Yanıtla