Keskin; denetimi Seyfi Erbaş ve Vahap Şimşek yönetimine emanet etti

Keskin; denetimi Seyfi Erbaş ve Vahap Şimşek yönetimine emanet etti

Muammer Keskin yine sıra dışı bir uygulama yaparak, Şişli Belediyesi’ni denetlemek üzere oluşturulan Denetim Komisyonunun yönetimini Seyfi Erbaş ve Vahap Şimşek’e emanet etti.

Muammer Keskin’in önerisi ile Şişli Belediyesi Denetim Komisyonu’na CHP grubundan 4 isim belirlendi. Ak Parti Grubu’ndan ise Hatice Kep önerildi.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ DENETİM KOMİSYON ÜYELERİ

Şişli Belediyesi Denetim Komisyonu; CHP’den, Seyfi Erbaş, Emin Vahap Şimşek, Hasan Ercan, İlhan Ümit Güven önerildi, Ak Parti Grubu’ndan ise Hatice Kep olarak belirlendi.

Şişli Belediyesi Denetim Komisyonu, bugünkü toplantıda yaptığı seçimle yönetimini belirlendi.

SEYFİ ERBAŞ BAŞKAN, EMİN VAHAP ŞİMŞEK BAŞKAN YARDIMCISI

Seyfi Erbaş Denetim Komisyonu Başkanı ve Emin Vahap Şimşek ise başkan yardımcısı seçildi.

Denetim Komisyonunun görev dönemi, 2019 yılının Ocak Ayı ile 2019 yılının Aralık Ayı’nı kapsayacak. Yani Komisyon, Hayri İnönü’nün son 3 ayı ile Muammer Keskin’in ilk 9 ayını denetleyecek.

SEYFİ ERBAŞ İNÖNÜ DÖNEMİNDE DANIŞMANDI

Seyfi Erbaş, Hayri İnönü döneminde başkan danışmanı olarak görev yapmıştı. Erbaş, Muammer Keskin’in de yakın arkadaşı, aynı zaman da mali müşavir.

Erbaş, Muammer Keskin’in, Şişli Belediye Başkanı olduktan sonra, kısa bir süre yakın ekibinde görev almış sonra da uzaklaşmıştı.

EMİN VAHAP ŞİMŞEK MUAMMER KESKİN’E MUHALEFET ETMİŞTİ

Emin Vahap Şimşek ise Muammer Keskin’in daha başarılı olabilmesi için, ilk dönemlerde ciddi mücadele eden, bu uğurda da ciddi muhalefet eden bir meclis üyesi olmuştu.

MUAMMER KESKİN’İN BU HAMLESİ ÇOK DİKKAT ÇEKİCİ

Muammer Keskin’in Şişli Belediyesi’ni denetlemek için önerdiği bu isimlere bakıldığında, çok ciddi bir özgüven ve önemli bir hamlenin olduğu görülüyor.

Bu seçim ve görevlendirmenin, Şişli Belediyesi’nde yanlış amaç ve hedeflerde olanlar için de önemli bir caydırıcı güç olacağı anlaşılıyor .

DENETİM KOMİSYONU NE İŞ YAPAR?

Denetim Komisyonu, Şişli Belediyesi’nin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetleyerek rapor düzenleyecek ve neticede Belediye Meclisini bilgilendirecek.

Denetim Komisyonu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafından belediye binası içinde belirlenen yerde çalışacak. Komisyonun çalışmalarında kamu personelinden ve gerektiğinde diğer uzman kişilerden de yararlanabilecekler.

DENETİM KOMİSYONUN YETKİLERİ

Komisyon, belediye birimleri ve bağlı kuruluşlarından her türlü bilgi ve belgeyi isteyebilir. Bu istekler gecikmeksizin yerine getirilir. Komisyon, çalışmasını kırk beş işgünü içinde tamamlar ve buna ilişkin raporunu Mart Ayı’nın sonuna kadar meclis başkanlığına sunar. Konusu suç teşkil eden hususlarla ilgili olarak meclis başkanlığı tarafından yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.