Karamollaoğlu Gümüşhane’de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Gümüşhane’ye geldi.

Karamollaoğlu Gümüşhane’de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Gümüşhane’ye geldi.

Mevcut başkan Akın Demir’in tek listeyle girdiği ve Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongrede konuşan Karamollaoğlu, 50 yıl önce merhum Necmettin Erbakan’ın Milli Görüş hareketini başlattığını hatırlatarak, “O günden bugüne çeşitli vesilelerle insanlığın sorunlarını nasıl çözeceğimizi anlatmaya çalıştık. Derdimizi kimseyle münakaşa etmek kavga etmek değil, derdimiz hakikaten bu buhrandan nasıl kurtulacağımızı anlatmak ve özellikle Türkiye’mizde insanlarımızın desteğini alarak düşüncelerimizi ve fikirlerimizi tatbik etmek. Biz ülkemizdeki her türlü görüş ve fikirlerle bir araya gelmeyi başardık. İster sol, ister sağ ister milliyetçi olsun fark etmez” dedi. 

“Eğer Türkiye’nin problemlerini çözmek isterseniz işi ehline verin” diyen Karamollaoğlu, “Siz işi ehline verin. Onlar o işi düzgün yaparsa müspet fatura hem yöneticiye kesilir.   Adaletli olmak zorundayız.  Eş, akraba diye atama yapmayacağız. Ehil olan kimse ona görev vermek zorundayız. Hâkimlerimize de sesleniyorum; Siz adaletli olmak zorundasınız. Sizin korkma lüksünüz yok. Kimseyi dinlemeden doğru olanı yapın. Allah rızası için talimatla hüküm/karar vermeyin. Verirseniz bunun hesabı size sorulur. ‘Beraber ıslandık yollarda’ diyorlardı. Ama bir bakıyoruz etrafında kimse yok. Yanındakiler sırılsıklam oldu herhalde kaçtı” diye konuştu.

Hükümetin tarım politikasını eleştiren Karamollaoğlu, “Tütünü yasakladık sigara içmeyi bıraktırdık mı? Hayır Amerikan tütünü içtiriyoruz. Amerika’nın Virginya tütünü içeceğimize neden Bafra Samsun tütünü içilmiyor? İkincisi şeker fabrikalarını kapattık. Şeker fabrikalarını kapatınca küspe ortadan kalktı dolayısıyla hayvancılık da bitti. Bu şekilde mi çiftçiye destek olacağız?  Bu şekilde sabaha kadar türkü çığırsalar da tarım düzelmez” şeklinde konuştu.

Kongrede açılış konuşması yapan SP Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir ise “Saadet Partisi İl Başkanlığı’na rahmetli Erbakan Hocam’ın teşrifleriyle 2010 yılında getirildim. Bu süre zarfında bu göreve layık olmaya çalıştım. Bugün Saadet Partisi Gümüşhane 6’ncı Olağan Kongresini icra ediyoruz. Bugün bizi yalnız bırakmayan ve kongremize teşrif eden başta Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’na ve siz değerli misafirlere teşekkür etmeyi bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

Tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkanı Av.Akın Demir yeniden başkanlığa seçildi. 

Demir'in yönetim kurulunda Hüseyin Duman, Şerif Erdal, Ahmet Ezber, Servet Yüzüak, Hüseyin Alkaç, Yakup Kolcu, Sadı Ülker, Hüseyin Yıldırım, M.Fatih Atay, Coşkun Yavuz, Zarif Aydın, Turgut Akan, Berat Özsoy, Celalettin Karakoç, disiplin kurulunda Kasım Yeşil, Muammer Köksalan, Bahri Durmuş, Hüseyin Canözmen, Hüseyin Şimşek seçilirken büyük kongre delegeliğine de Akın Demir, Hüseyin Duman, Celalettin Karakoç ve Kasım Yıldız seçildi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Alper KARAHANLI
Alper KARAHANLI - 4 yıl Önce

istanbul'da sizde işi ehline değil, hpd, pkk, gibi eli kanlı terör örgütleriyle işbirliği yapanlara teslim ettiniz. Size hakkımızı helal etmiyoruz. Rahmetli Erbakan Hoca olsaydı seni bir dakika bile o koltukta saklamazdı.

SIRADAKİ HABER