Sarıyer Posta Gazetesi olarak geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı kararıyla İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’ndan Sarıyer’e atanan Kaymakam Mehmet Özer’i makamında ziyaret ettik.

Kaymakam Mehmet Özer, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu, Reklam Sorumlusu Arzu İşler’i ve Muhabirimiz Yavuz Topal’ı makamında ağırladı.

PEHLİVANOĞLU’NDAN KAYMAKAM ÖZER’E HAYIRLI OLSUN

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, Kaymakam Mehmet Özer’e yeni görevinde başarılar dilerken, yerel basın olarak ilçede yaşanan gelişmeleri ve yapılan çalışmaları tarafsız bir şekilde vatandaşa aktardıklarını vurguladı. Pehlivanoğlu, Sarıyer’de görev yapanların ilçeye aidiyet duygusu ile bağlandıklarını da sözlerine ekledi.

“SARIYER’DE GÖREV YAPMAK GURUR VERİCİ”

Sarıyer’de görev yapmanın gurur verici olduğunu söyleyen Kaymakam Mehmet Özer, üzerindeki sorumluluğun da büyük olduğunun altını çizdi. Özer, “Sarıyer’i İstanbul’da farklı kılan çeşitli özellikleri var. Dünya’da bir İstanbul, İstanbul’da da bir Sarıyer var. Dolayısıyla bu coğrafya da yaşamanın insana kattığı çok büyük bir ayrıcalık var. Coğrafya bir kader ise Sarıyer’i bu kaderin dünyada en kollanmış yeri olarak görüyorum. Çünkü önünüz Boğaz marifeti ile dünyaya açılıyor. Bunu yanı sıra en zengin ile en fakirin, yeşil ile mavinin birleştiği bir nokta. Bir mahallesinde sadece Türkiye ekonomisine değil, aynı zamanda dünya ekonomisine de yön veren firma ve yöneticilerin ikamet ettiğini görüyoruz. Başka bir mahalleye baktığımızda ise maddi anlamda büyük zorluklar yaşayan vatandaşlarımız bulunuyor. İlçenin yüksek bölgelerine çıkınca ormanları, aşağıda ise muhteşem Boğaz’ı var” diye konuştu.

“SARIYER’İ DÜNYAYA TANITIYORSUNUZ”

Yerel basının önemine vurgu yapan Kaymakam Özer, yapılan çalışmaların doğru bir şekilde halka anlatılması gerektiğini söyledi. Özer, “Sarıyer’de olup biten her şeyi insanların doğru şekilde bilmelerini sağlamak bizim asli görevlerimizden biri. Yaptıklarımızın duyurulması, verilen mesajın doğru yerlere gitmesi açısından özellikle yerel basının dijitalleşmiş dünyada önemli bir enstrüman olduğunun farkındayım. Siz de iyi niyetinizle Sarıyer ile ilgili haberleri tüm dünyaya anlatıyorsunuz. İlçemizde 22 adet yabancı ülkelerin büyükelçiliği var. Bir ülkenin büyükelçiliğiyle ilgili yaptığınız haberler de o ülkenin sistemine düşüyor. Çünkü olan bitenden haberdar olmak için bir sitemleri var. Bu sayede Sarıyer’i dünyaya tanıtıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA