Kavganın kredisini sordu

Kavganın kredisini sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında kavga yaratan Şehir Üniversitesi’nin kredisini İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sordu

Şehir Üniversitesi ile ilgili yaşananları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a soran Çıray, “Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve sosyal olarak içinden geçtiği bu zorlu dönemde, geçtiğimiz günlerde  yeni siyasi partilerin kurulma sürecinde gündeme gelen Şehir Üniversitesi ile ilgili finansal, hukuksal ve idari tartışmaların Sayın Ahmet Davutoğlu ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında siyasi bir hesaplaşmaya dönüştüğü açıkça görülmektedir. Bu konuda Türk kamuoyunun doğru bilgilerle aydınlatılması, ülke demokrasisine zarar vermemesi ve Hükümet içinde organize bir yolsuzluk algısının oluşmaması için konunun aydınlığa kavuşturulması kamu yararı açısından elzemdir” ded.

NEDEN KREDİ VERDİNİZ?
Halkbank tarafından hangi vakıf üniversitelerine ne kadarlık kredi verildiğini soran Çıray, “Bu vakıf üniversitesinde halen eğitimine devam eden öğrencilerin fırsat eşitliği göz önünde bulundurulduğunda eğitim durumlarının akıbeti ne olacaktır? Her yıl YÖK tarafından denetlenen Şehir Üniversitesi’nin mali durumu göz önünde bulundurulduğunda YÖK neden 2019 yılında kontenjan kullanmasına izin vermiştir? Mali yönden kriz yaşayan başka vakıf üniversitesi var mıdır? Varsa hangi üniversitelerdir ve bu üniversitelerin mali krizleri aşması için bir yapılandırma yapılmış mıdır? Bu tartışmanın siyasi bir savaş hali almasının binlerce gencin eğitim ve öğretim hayatını olumsuz etkileyeceği göz önünde bulundurulduğunda, krizin çözülmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu’nun müdahil olmasına izin verilecek midir?” dedi.