Esenyurt’ta bulunan Esen Garden Cafe Restoran’da gerçekleşen istişare toplantısında KAISİAD yönetim kurulu üyelerinden bazı isimler ve basın mensuplarıyla bir araya gelen KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, bu yıl 30 Ekim-3 Kasım arasında Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek olan 4’üncü Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım günleri hakkında bilgi verdi.

TANITIM GÜNÜ AÇILIŞINI İKİ ÜNLÜ İSİM YAPACAK

İlk tanıtım gününü 4 yıl önce 2016’da düzenlediklerken çok heyecanlı ve üzerlerinde bir acemilik olduğunu dile getiren KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, ‘’Tabi bu süreçte Kars, Ardahan, Iğdır’ın bütün birleşenleri bize destek verdi. Onlara ve hala bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım günlerinin açılışında bir aksilik olmazsa isim vermicem ama Türkiye’nin en popüler, çok ünlü iki insanı aramızda olacak. İl tanıtım günleri illerin marka değerini arttırmak, tarihini, kültürünü, örfünü, yöresel ürünlerini tanıtmak amacını taşır. Ama en önemlisi sizler gibi değerli basın mensuplarının vasıtasıyla bütün Türkiye’ye, hatta uluslararası mecralara  tanıtım günü sayesinde hem illerimizi hem de ülkemizi anlatabilmek bizim için çok ciddi bir öneme sahip’’ diye konuştu.

GEÇ OLDU, GÜÇ OLMASIN

Diğer illere göre Kars, Ardahan ve Iğdır’ın tanıtım günleri düzenleme konusunda geç kaldığına değinen KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, ‘’Tabi bunun çeşitli nedenleri var. Kars, Ardahan, Iğdırlılar olarak bölgemiz 40 yıl önce sürekli göç vermeye, gurbete açılmaya başladı. Dolayısıyla insanlar İstanbul’da tutunmak, maddi ve manevi bir noktaya gelmek için çok çaba sarf ettiler. İstanbul gibi bir metropolde kendilerini, kültürlerini kabul ettirmek için ya da buradaki kültüre uyum sağlama noktasında bunu başardılar. İş adamı, siyasetçi, bürokrat ve akademisyen oldular. Fakat tek bir şey eksik kalmıştı o da 16 milyonluk bir metropolde yaşayan Kars, Ardahan, Iğdırlı kaynaştırmak, buluşturmak, bir araya getirmekti. Kars, Ardahan, Iğdır’ın kadim kültürünü İstanbul gibi bir metropole ve Türkiye’ye nasıl yayar ve tanıtırız diye KAISİAD olarak yola çıktık. Yaptığımız etkinliklerin tamamında bunu amaçlıyoruz ve bunu kısmen başardığımıza inanıyorum’’ dedi.

NEDEN MALTEPE DİYE BİR ÇOK SORU GELİYOR

Bu yıl yapılacak olan 4’üncü Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım günleri etkinliği için Maltepe Etkinlik Alanı’nı seçtiklerinden bahseden Gökçe, ‘’Bu konuda bana üst düzey siyasetçilerimizden bir çok soru geldi,  neden orası diye. Bunun nedeni şudur, biz 3 yıl boyunca Beylikdüzü’nde yaptık. Bu 3 yıl boyunca anadolu yakasında oturan bütün hemşerilerimizi buraya taşıdık. Bizi hiç yalnız bırakmadan, oradan buraya kadar gelerek 4 gün boyunca etkinlik alanımızı ziyaret ettiler. Dolayısıyla bizim onlara bir vefa borcumuz oldu ve onlarında çok ciddi talepleri vardı. Hep biz geliyoruz, bu sefer siz gelin diye. Bizde bu durumu dikkate alarak Maltepe Etkinlik Alanını tahsis ettik’’ diye belirtti.

BAŞARI HERKESE, BAŞARISIZLIK BANA AİT

Belki biraz büyük konuşacağım ama hedefi olmayanın, hedefe ulaşması mümkün değil diyerek sözlerine devam eden KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, ‘’Biliyorsunuz ki aynı alanda Rize Tanıtım günlerinin finali vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı o etkinlikte 3 bin kişi varmış. Biz inşallah bu sayısı 10-20 bin kişiye çıkaracağız. Çok iddialı konuşuyorum. Yapacağımız 4’üncü tanıtım günlerinde bu işin sahibi Kars, Ardahan, Iğdır’dır. İlk toplantımızı Anadolu yakasındaki 70’e yakın lokal il derneği ile yaptık. Akabinde Beylikdüzü’nde sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı yaptık onada 146 derneğimiz katıldı. Yine Ataşehir’de 294 derneğimizle bir araya geldik. Dolayısıyla bu tanıtım günleri tüm Kars, Ardahan, Iğdırlılarındır.  Bütün emekler, çabalar bu derneklerimizin katkısıyla oluyor. Eğer bir başarı varsa bu herkesindir, bir başarısızlık varsa bana aittir’’ dedi.

Maltepe’de yapılacak Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım günleri etkinliği hakkında görüşlerini dile getiren Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali ise, ‘’Her geçen gün katılımcı sayısının arttığı, daha iyi organize edilen ve bölgemizin tanıtımı için önemli bir yere sahip olan etkinliği heyecanla bekliyoruz. Etkinliğin tüm Kars, Ardahan ve Iğdırlılar adına çok keyifli geçmesini diliyorum’’ dedi.

Tolga Özdemir – Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi