Mehmet Coşkundeniz Karantinada flört halleri
HABERİ PAYLAŞ

Karantinada flört halleri

Pandemi, flört dünyasının tüm geleneksel yapısını, alışkanlıklarını hatta seks düzenini bile değiştirdi. 2020’de pandeminin etkisini yeni yeni yaşadığımız için aslıda olan bitene pek anlam veremedik. Artık tecrübeliyiz. Beğenilerimizi, taleplerimizi, randevularımızı resmen pandemi organize ediyor. Artık başka başka flört şekilleri var. Pandemi öncesi “İnternetten de flört mü bulunurmuş?” diye küçümsediğimiz dijital dünya, yaşamımızın en önemli parçası. İşte yeni flört şekilleri...

Karantinada flört halleri

SLOW DATING

(Usul usul yavaştan gel)

Haberin Devamı

1- “İşe yetiştim, eve döndüm” telaşı yok. İlişkilerini yavaş yavaş, kısık ateş tadında yaşamak isteyenlerin seçtiği flört biçimi. Daha çok ebeveynlerin tercihi. Online olarak devam ediyor ve gerçek randevu için kimse telaşa kapılmıyor.

HARDBALLING

(Çok zor kadındım)

2- Adayları tıpkı bir iş görüşmesindeki gibi sorguya tutarlar. Bir süre devam eden online görüşmeden sonra da açıkça “Beraber çalışabiliriz” ya da “Biz sizi sonra ararız” derler.

ASTROLOVE

(Yıldızların altında)

3- Karantinada insanların manevi dünyaya daha çok çekilmelerinin sonucu, astroloji önceki yıllara göre daha da önem kazandı. “Şekerim ben Akrep’le asla anlaşamam” ya da “Ne? Terazi mi? Hayatta olmaz” diyenlerin dönemindeyiz.

THUNGBERING

(Yeşilmişik, sazmışık)

4- Adını iklim aktivisti Greta Thunberg ’den alıyor. Ortak noktası doğa duyarlılığı olan kişilerin yakınlaşması. Pandemiyle birlikte çöpçatanlık uygulaması profillerinde, Greta’dan bahsedenlerde yüzde 800 artış görülmüş, düşünün yani.

LOCDATING

(Muhabbet sokağı mumara 90)

5- Karantina şartlarında kimse uzak lokasyonlara gitmek istemiyor. Evin konumu, flörtün nedeni veya sonu olabiliyor. Artık insanların yüzde 48’i yakınlarında oturanlarla flört etmek istiyor. “Senin için dağları deler gelirim” dönemine elveda...

ADVO-DATING

(Biberine, gazına eyvallah)

6- Çöpçatanlık uygulamalarında kendilerini aktivist olarak tanıtanlarda artış olması tesadüf değil. Z kuşağında bu oran yüzde 48, milenyum kuşağında ise yüzde 41. Hazırlayın pankartları, flörte gidiyoruz.

Haberin Devamı

POLYAMORY

(Çapkınım hovardayım)

7- Çok eşlilik var ama sadakatsizlik yok. “Nasıl oluyor?” demeyin, kısıtlanan hayatlar insanları yeni arayışlara itiyor. Bir başkasıyla kısa süreli kurulan ilişkileri hoşgörüyorlar. Buna ‘dürüst ihanet’ de diyebiliriz.

SERIESING

(Bella Ciao)

8- Pandemi öncesinde sinemalar, flört için en elverişli yerlerdendi. Artık aynı dizi veya programları izleyip bunlar hakkında sohbet edebilmek yeni bir flört yolu oldu. Birçok kişi, sanal dizi buluşmaları yapıp daha sonra bunu flörte çevirebiliyor.

MULTIDATE

(Elimi sallasam ellisi)

9- “Madem sanal dünyadayız, online takılıyoruz, seçenekleri çoğaltmakta sakınca yok” diyen çoğul flörtçülerin yöntemi. Böylece biri olmazsa diğerine yönelebilme ihtimalini gündemde tutuyorlar. Çünkü hayal kırıklığı yaşamak istemiyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder