Çamköy'den çıkıp Karacasu'ya gitmekte olan 09 ABM 122 plakalı Fehmi Cengiz (32) idaresindeki araç bilinmeyen bir sebeple yanmaya başladı. Ön kaputtan çıkan dumanları gören sürücü aracı sağa çekip araçtan indi. Tüplü ve benzinli olan araçta patlama olmaması daha büyük bir tehlikeyi önledi. Karacasu İtfaiye ekipleri alevleri söndürmelerinin ardından uzun süre soğutma çalışması yaptı. Araç içinden çıkarılan boş bir mutfak bir piknik tüpü dışında tamamen yandı.

NEDEN KAYNAKLANDIĞINI BİLMİYORUZ

Tüp doldurmak ve diğer işleri sebebiyle Karacasu'ya doğru seyir halindeyken ön kaputta dumanları gördüğünü ifade eden Fehmi Cengiz, "Karacasu'ya işlerimi görmeye gidiyordum. Dumanı gördüm ve koku duydum. Ben kendimi dışarı attım. Sonra alev aldı. Benzin kokusunu duydum. Neden kaynaklandı bilmiyorum" dedi.

YOL GÜVENLİĞİ İÇİN GEÇ KALINDI

Yangın alanında alevler yükselirken Karacasu yönüne doğru uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı araçlar alevleri görmelerine rağmen yanından geçmeye devam etti. Patlama riskinin bulunduğu sırada yaşananlar görenlere korku dolu anlar yaşattı. Alevler sürerken bazı araçlar yoluna devam etti. Karacasu İlçe Jandarma ekipleri alevler kontrol altına alındığı sıralarda olay yerine gelip güvenlik önlemi aldı. Oluşan trafiğe rağmen jandarmanın geç gelmesi dikkat çekti.