Kanal İstanbul, boğazdaki riski ortadan kaldıracak

Arafta Sorular programına katılan M.Tevfik Göksu Kanal İstanbul’un neden gerekli olduğu ve boğazdaki riskleri nasıl ortadan kaldıracağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 16.12.2019 12:39 GÜNCELLEME 16.12.2019 12:53
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Ülke TV’de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programına konuk olan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, Kanal İstanbul’un jeopolitik, jeostratejik, uluslararası siyaset, dış politika ve askeri birçok yönü olduğunu söyledi.

 

 

1936 MÖNTRÖ ANLAŞMASIYLA BERABER HİÇ BİR GEMİYE MÜDAHALE EDEMİYORUZ

Tevfik Göksü programda 1936 yılında imzalanan Möntrö anlaşması nedeniyle boğazdan geçen gemilere tedbir alma dışında hiçbir müdahalede bulunamadığımızı belirterek şunları söyledi; “Biz boğazdan geçen gemilerden her hangi bir ücret talep edemiyoruz. İstanbul Boğazı dünyanın ender bulunan boğazlarından bir tanesi ancak biz kendi boğazımızı kontrol edemiyoruz ve egemenlik haklarımızı kullanamıyoruz”

 

 

BİR YILDA BOĞAZDAN GEÇEN GEMİ SAYISI 45 BİN

Göksü, boğazdan geçen gemilerin sayısına dikkat çekti ve Türkiye’nin gemiler için bir çalışma yapması gerektiğine vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu; “1936 yılında boğazdan geçen gemi sayısı üç bin idi. Şuan da bir yılda İstanbul Boğazı’ndan geçen gemi sayısı 45 bin. Bu sayının 2050 yılında 78 bin olması bekleniyor. 25 bin geçiş kapasitesi olan bir boğazdan 45 bin gemi geçiyor ve bu sayının 78 bin olması bekleniyor. Peki, boğazın durumu ne olacak? Bu İstanbul için büyük bir tehlike arz ediyor.” 

KANAL İSTANBUL RİSKİ ORTADAN KALDIRABİLMEK İÇİN YAPILAN BİR ÇALIŞMADIR

Tevfik Göksü, Türkiye Cumhuriyeti devletinin boğazdaki tehlikeyi ortadan kaldırmak için bir alan çalışması yaptığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2011 yılında asrın projesi olarak Kanal İstanbul’u açıkladı ve karşı çıkanlar kıyameti kopardı. İlk açıklandığında seslerini çıkarmayanlar bu projenin ciddiyetini anladıkça yapılabilirliğini gördükçe şimdi ortalığı ayağa kaldırıyorlar.”

CHP’NİN KARŞITLIĞI TAMAMIYLE ZİHİNSEL

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, CHP’nin ülke çıkarına olan bütün projelere karşı çıkmasının tamamıyla zihinsel olduğunu ifade etti.

Göksu, “Bu ülkenin kazanımlarıyla mutlu olun. Vatan Caddesi’ne karşı çıkmışlar, Keban Barajı’na, 1. Boğaz Köprüsü’ne, 2. Boğaz Köprüsü’ne, 3. Boğaz Köprüsü’ne, Marmaray’a Avrasya Tüneli’ne, Sabiha Gökçen’e, 3. Havalimanı’na karşı çıkmışlar şimdi de Kanal İstanbul’a karşı çıkıyorlar. Her projede riskler vardır. Çıkarsınız siz de bu riskleri ortaya koyarsınız, risklerin çözüm yollarını ortaya koyarsınız ya da bu proje benim kafama yatmıyor derseniz. Bu en demokratik hakkınız. Ancak kalkıp da böyle bir projeyi ihanet, cinayet, felaket diye tarif ederseniz birilerinin pleybeğini yapmış olursunuz” dedi.

YORUMLAR 25
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp zihniyeti bu ülke için ihanettir cinayettir felakettir.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanal istanbulun Batı ile Asyayı kesip kontrolün tamamen siyasi bakımdan Türkiyenin eline geçeceğini hala anlamayan insanlar var?. :)
    Cevapla
  • dede 4 yıl önce Şikayet Et
    İsmi bile insanı heyecanlandırıyor.
    Cevapla
  • Ali isik 4 yıl önce Şikayet Et
    Sn.editor kac defa yazdik bu Hadimkoyde yuksek gerilim hatlari yeraltina insin Kanal istanbul da Hadimkoy yaninda BEDAS ilgilenmiyor saygilar Allaja emanet olun
    Cevapla
  • Ali isik 4 yıl önce Şikayet Et
    Editorum kidin yagmur kardan kablolar tehlike saciyor kopuyor okula ise giden halkimiza tehlike yasatiyor saygilsr hayirli isker Allaha emanet olun
    Cevapla
  • Deli Dumrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Kentsel dönüşümü yapmak için vatandaşın mal hırsını yenmemiz gerekli. Çünkü bu mal hırsıyla kimse alacağına razı değil. Buda hukuki süreçleri uzatıyor. Örnek Fikir Tepe gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle