Çevre illerden geldiği tespit edilen 6 kadının toplamda Hırsızlık, Yankesicilik ve Dolandırıcılık suçlarından 141 suç kayıtları olduğu tespit edildi. 

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Onikişubat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri apartmanlarda ve işyerlerinde dolaşan ve durumu şüphe arz eden sözde dilenci olduğunu beyan eden 6 kadını incelemek üzere yakaladı. Bayanlardan 
26 yaşında olanın 
15 adet Hırsızlık kaydı,18 yaşında olanın 
12 adet hırsızlık kaydı, 
 27 yaşında olanın 39 adet hırsızlık kaydı, 45 yaşında olanın 29 adet Hırsızlık kaydı,
33 yaşında olanın 26 adet hırsızlık kaydı, 56 yaşında olanın 20 adet Hırsızlık kaydı olduğu tespit edildi. 
Sözde dilenci olduğunu ve bu sebeple dolaştıklarını ifade eden kadınların, çevre illerden geldikleri, Kahramanmaraş'a gelir gelmez bir suça karışamadan yakalandıkları öğrenildi. 
Dilencilik kapsamında kabahatler kanunundan İdari para cezası uygulanan 6 kadın, detaylı kimlik tespiti için Asayis Şube müdürlüğüne götürüldü.

POLİS YİNE UYARDI: 

KAPILARI KİLİTLEYİN!

İlimizde gercekleşen ikamet hırsızlıklarının yüzde 80'i gündüz saatlerinde meydana gelmektedir. Ve bu hırsızlıkları yapan kişiler gezisi hırsızlık ceteleri dediğimiz, çevre illerden gelen veya geçiş esnasında hırsızlık yalan çoğunluğu kadın (bohçacı ve dilenci görünümlü) kişilerdir. Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmada Adana ve Antep yolunu sabah erken saatlerde kontol altına almakta ve bu kişiler çoğunlukla ilimize girmeden engellenmektedir Dilenci ve bohçacı görünümlü bu kadınlar apartmanlarda dolaşmakta, zillere basmakta, evden ses gelmediğini anlayınca yanlarında getirdikleri plastik aparat ile kapıları açmaktadırlar.
 
Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli kadınların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerekmektedir.

     Kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde basit yöntemlerle kolayca açılabileceğini unutmamalıyız. Hırsızlar, kapı ara boşluğundan plastik kart sokmak suretiyle kapı dilini düşürüp birkaç saniyede içeriye girebiliyor. En iyi yöntemin komşuya bile gidilse kapının kilitlenmesidir. 

Apartmanlarda dolaşan bohçacı ve dilencilerin yüzde 90'ı cok sayıda sabıkası olan kişilerdir. Bunları ihbar eden vatandaşın şikayetçi olmasına gerek yok, isimleri gizli tutulacaktır. Polis kendi yönünden gerekli incelemeyi yapacak, vatandaşı rahatsız etmeyecektir.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü