MENÜ

Jan Jan Vesely uçalım Vesely

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, oynamak için sanki Marko Guduriç transferini bekliyormuş. Zalgiris Kaunas karşısında alınan 37 sayılık yenilgi sonrası, takımdan ümidi kesmiştim açıkçası... Sonra Guduriç geldi, De Colo ve Vesely yıldız gibi oynamaya başladı. Takım artık savunma yapıyordu.

Haberin Devamı

Üst üste alınan 5 galibiyet ve ardından gelen CSKA Moskova deplasmanı... O 5 galibiyet arasında büyük takımlar yoktu ama takım çok doğru basketbol oynuyordu. Özellikle de Brown’un rolü belirlenmiş, dakikaları azalmıştı.

CSKA zaferi bu 5 maçlık galibiyet serisini taçlandırırken, tesadüf olmadığını da gösteriyordu.

Mike James’i etkisiz hale getiren Fenerbahçe, savunmada hedefine büyük ölçüde ulaştı.

Hücumda ise ilk periyot hariç, harika oynayan bir takım vardı. De Colo, son bir aydır gerçek bir yıldız gibi oynuyor. 1 şut kaçırıp 22 sayı ve 9 asist yaparken, en önemlisi sadece 1 top kaybı ile oynayıp, 4 top çaldı. Kafa olarak da kendini veriyor artık Fransız oyun kurucu.

Keza Vesely. Takımı De Colo’dan sonraki ikinci yıldızı Vesely.

Haberin Devamı

O da alışıyor...

Dün 24 sayı atarken, son dakikada maçı bitiren isim oldu. Önce smaç yaptı, dönüşte Shengelia’nın elinden topu aldı, ardından maç topunda Mike James’e blok yaptı. Takımın kazanması için ne gerekiyorsa yaptı Vesely. Hem de 35 dakika sahada kalmasına rağmen.

Kyle O’Quin geldikten sonra daha fazla dinlenme fırsatı da bulacak.

Eddie, Euroleague’e ısınıyor. 17 sayıdan önemlisi, artık savunmada da nerede duracağını ve takıma nasıl katkı vereceğini biliyor. Pierre zaten iskikrar abidesi...

Perez ve Bobby Dixon’un da devreye girip, De Colo’nun üzerindeki yükü azaltması halinde Fenerbahçe Beko’yu güzel günler bekliyor olabilir...

Kokoskov da, dar rotasyonu çok iyi idare etti... O da alışıyor. Ve öğreniyor Euroleague’i!!!

YORUM YAZ