Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir derbisinde kazanan Menemenspor

İzmir derbisinde kazanan Menemenspor

TFF 1. Lig'in 18. haftası İzmir derbisine sahne oldu. İlk devresi golsüz sona eren mücadeledenin ikinci yarısında, adeta gol düellosu yaşandı. Karşılıklı gollere sahne olan devrede Menemenspor, Altınordu'yu 4-2 mağlup etti. Menemenspor, ligde 7 maç sonra sahadan galibiyetle ayrıldı. Altınordu ise çıktığı son 4 maçta 3 puana ulaşamadı. Menemenspor, ligde 7 maç sonra sahadan galibiyetle ayrıldı. Altınordu ise çıktığı son 4 maçta 3 puana ulaşamadı.

  • Ege Postası
  • 25.01.2021 - 21:14

TFF 1'inci Lig'de alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Menemenspor, İzmir derbisinde konuk olduğu Play-Off hedefindeki Altınordu'yu 4-2 mağlup etti. İlk yarısı golsüz biten maçta sarı-lacivertli ekibin gollerini 51. dakikada Rıdvan Koçak, 59. dakikada David Domgjoni, 77. dakikada Tayfun Aydoğan ve 83. dakikada Simon Zenke kaydetti. Ev sahibi Altınordu'nun gollerini ise 52. dakikada Ahmet Dereli ve 82. dakikada Hüsamettin Yener attı.

Teknik direktör Ümit Karan yönetimindeki ilk galibiyetini alan Menemen temsilcisi 7 maçlık galibiyet özlemini dindirip 19 puana ulaşırken, kazanamama serisi 4 müsabakaya yükselen Altınordu 28 puanda kaldı. Altınordu'da geçen hafta profesyonel olan 17 yaşındaki sol kanat Feyttullah Emircan, ilk profesyonel maçına çıkmanın heyecanını yaşadı.

Maçtan dakikalar

5'inci dakikada Menemenspor atağında soldan Emre Batuhan'ın ortasında ceza sahasında Rasheed vurdu, kaleci Erhan topu çizgiden çıkardı.

23'üncü dakikada konuk ekip ceza sahasında oluşan karambolde Ahmet Dereli vurdu, meşin yuvarlak Domgjonas'tan döndü.

29'uncu dakikada Menemensporlu Şeref'in ceza sahası dışından şutunda kaleci Erhan'ın sektirdiği topu defans uzaklaştırdı.

35'inci dakikada Altınordulu Yusufcan soldan kesti, Ahmet Dereli'nin kafa şutunda kaleci Selmani topu kornere çeldi.

45+1'inci dakikada soldan çalımlarla Menemen ceza sahasına giren Recep'in sert şutunda Selmani gole izin vermedi.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

51'nci dakikada konuk takımın kazandığı serbest vuruşta Taşkın sert vurdu, kaleci Erhan'ın sektirdiği topu sağ çaprazdan Rıdvan yine sert bir vuruşla üst direğe çarptırarak filelere yolladı: 0-1.

52'nci dakikada Altınordu skoru dengeledi. Sağdan gelen ortada ceza sahası karıştı. Ahmet Dereli, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-1.

59'uncu dakikada Menemenspor bir kez daha öne geçti. Soldan Taşkın'ın kullandığı kornerde defanstan ileri çıkan Domgjonas ön direkte kafayla topu ağlara yolladı: 1-2.

76'ncı dakikada konuk ekipten Tayfun, ceza sahası içi sol çaprazdan yerden bir vuruşla kaleci Erhan'ı avladı: 1-3.

80'inci dakikada Altınordulu Hüsamettin arka direkte bomboş pozisyonda topu kafayla üstten auta yolladı.

82'nci dakikada Hüsamettin arka direkte bu kez düzgün bir vuruşla farkı 1'e indirdi: 2-3.

83'üncü dakikada defansın arkasına sarkan Zenke, kaleci Erhan'dan sıyrılıp topu boş kaleye yolladı: 2-4.

Müsabakayı Menemenspor 4-2 kazandı.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu

Hakemler: Direnç Tonusluoğlu, Bersan Duran, Emir Eray Eyisoy

Altınordu: Erhan Erentürk, Furkan Metin, Yusuf Yalçın Arslan, Kahraman Demirtaş, Yusuf Can Esendemir, Furkan Çil (Dk. 57 Muzaffer Kocaer), Oğulcan Ülgün, Recep Aydın (Dk. 77 Burak İnce), Feyttullah Gürlük (Dk. 57 Hüsamettin Yener), Ahmet İlhan Özek (Dk. 77 Enis Destan), Ahmet Dereli (Dk. 86 Sinan Osmanoğlu)

Menemenspor: Selmani, Yusuf Talum, Emre Batuhan Adıgüzel (Dk. 71 Furkan Bayır), Domgjonas, Rıdvan Koçak, Tayfun Aydoğan (Dk. 77 Alaattin Hamza Ok), Taşkın Çalış, Şeref Özcan (Dk. 77 Murat Elkatmış), Mehmet Aytemiz (Dk. 58 Zenke), Adamu, Akanbi

Goller: Dk. 51 Rıdvan Koçak, Dk. 59 Domgjonas, Dk. 76 Tayfun Aydoğan, Dk. 83 Zenke (Menemenspor), Dk. 52 Ahmet Dereli, Dk. 82 Hüsamettin Yener (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 30 Domgjonas (Menemenspor), Dk. 45+2 Ahmet Dereli, Dk. 84 Yusuf Yalçın Arslan (Altınordu)

Maçın ardından

TFF 1. Lig'de Menemenspor'a 4-2 mağlup olan Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, "Daha üretken bir kimlikte oynadığımız maçı kaybettik." dedi.

Eroğlu, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, müsabakanın ilk yarısında rakiplerine fazla pozisyon vermemelerine rağmen yakaladıkları fırsatları değerlendiremediklerini kaydetti.

Son vuruşlarda etkili olamadıklarını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Duran toptan kalemizde 2 gol gördük. Bunlar yemememiz gereken gollerdi. Daha sonra dengeyi sağladık. 1-1'in ardından 2-1 ve 3-1 oldu. Ondan sonra reaksiyon verdik ve farkı yeniden bire indirdik ancak acemice bir gol yedik. Santrayla yanlış baskı yapıp 4. golü yedik. Bugün genel anlamda daha üretken bir kimlikte oynadığımız maçı kaybettik. Rakibi tebrik ediyorum. Önümüzdeki hafta hatalarımızı düzeltmemiz gerekiyor."

Recep Yazıcı: "Menemenspor'un ikinci yarıya damga vuracağının sinyallerini aldık"

Menemenspor Teknik Sorumlusu Recep Yazıcı da oyuncuların gösterdiği performanstan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Teknik direktör Ümit Karan'ın TFF 1. Lig'de ilk galibiyetini aldığını bildiren Yazıcı, şunları kaydetti:

"Oyuncularımız Ümit hocaya 'hoş geldin' dedi. Tabii galibiyeti burada unutacağız. Eksik yönlerimiz var, onları tamamlayıp önümüzdeki maçlarımıza bakacağız. Menemenspor'un ikinci yarıya damga vuracağının sinyallerini aldık. İnşallah diğer maçlarda da aynı performansı gösterir ve çok güzel futbolla takımı layık olduğu yere taşırız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.