İzmir Büyükşehir’den 40 bin aileye 400’er TL yardım!

İzmir Büyükşehir’den 40 bin aileye 400’er TL yardım!

"Soyer, “Salgın, zaten var olan ekonomik krizi derinleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak şartlarımızı zorlayıp, 6 Nisan'dan itibaren, veri tabanımıza kayıtlı, ihtiyaç sahibi, işini kaybeden 40 bin aileye 400’er lira yatıracağız. Herkesin elini taşın altına koyma zamanı” dedi.

YURT-İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Bakanlığın belediyelerin bağış kampanyasını hedef alan yazısının ardından belediyenin başlattığı bağış kampanyasını genişleten bir paylaşım yaptı.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüse karşı bağış kampanyası başlatan CHP’li belediyelerin yasanın gerektirdiği izni almadığını öne sürüp Valiliklere yazı gönderdi.  

Yazıda, birden fazla ilçede yapılan bağış kampanyası için izin gerektiği, bu konuda Valiliklerin yetkili olduğu bildirildi. 

Böylelikle "CHP'li belediyelerin başlattığı bağış kampanyaları yasaklanacak mı?" sorusu gündeme geldi.  

Bakanlığın yazısını sosyal medyada yayımlayan CHP yöneticileri, “Amaç belediyelerimizi sindirmek, susmayacağız!” diye tepki gösterdi.

Bakanlığın açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den manidar bir paylaşım geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs ile mücadele kapsamında hazırlanan ekonomik yardım hamlesini açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 6 Nisan’dan itibaren ellerinde kayıtlı olan ihtiyaç sahiplerine 400’e lira destek sağlanacağını açıkladı. Toplamda 40 bin aileye ulaşım hedefleniyor.

İşte o açıklama: Salgın, zaten var olan ekonomik krizi derinleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak şartlarımızı zorlayıp, 6 Nisan'dan itibaren, veri tabanımıza kayıtlı, ihtiyaç sahibi, işini kaybeden 40 bin aileye 400’er lira yatıracağız. Herkesin elini taşın altına koyma zamanı. Biz varız.