İYİ Parti Safranbolu İlçe Başkanı Bilal Aslan Karabük Net Haber’e yazılı bir açıklamada bulundu.

İYİ Parti Safranbolu, Yenice ve Eflani İlçe Başkanlarının, Meral Akşener’in Ankara’nın Kahraman Kazan ve Kızılcahamam ilçelerindeki esnaf ziyareti programına katılmaları, Karabük İYİ Parti kulislerinde farklı yorumlanmıştı.

İlçe başkanlarının, Karabük İl Başkanı Erol Serin’i ve il yönetiminden rahatsızlık duyduklarını dile getirmek için gittikleri yönünde söylemler karşısında Safranbolu İlçe Başkanı Aslan bir açıklama yaptı ve açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“21.01.2021 tarihinde Eflani ve Yenice İlçe Başkanı abilerimle birlikte Genel Başkanımızın Kahraman Kazan ve Kızılcahamam esnaf ziyaretine katılmak ve o heyecanı yaşamak için katılım sağladık. Pandemi sürecinde olduğumuz için az bir katılım sağladık. Keşke pandemi olmasaydı otobüslerle birlikte katılsaydık. Ancak bu katılım bazı kesimlerde farklı yorumlandı. Ne hikmetse benim her Genel Merkezimize gidişim, Genel Başkan yardımcılarımızla fotoğrafım bir kesim tarafından rahatsızlıkla karşılanıyor ve altından farklı yorumlar çıkarılmaya çalışılıyor. Bu yorumları çıkaranlarda bir hazımsızlık var ki sürekli bu tür tırnak atmalarla karşı karşıya kalıyoruz.

Evet bir il kongresi geçirdik ve bu İl Kongresinde Kenan Karabacak’ı desteklediğimi kamuoyuyla paylaştım. Ancak İl Kongresi bitti Erol Serin ve yönetimi seçimi kazandı. Şu an Karabük’ te delegelerimizin oyuyla seçilen bir İl Başkanı ve Yönetimi İlçelerde de delege oyuyla seçilmiş İlçe Başkanları ve yönetimleri vardır. Kongreden sonra seçilen İl Başkanı bizim İl Başkanımız ve Genel Başkanımız Meral Akşener’in Karabük’ teki temsilcisidir.

Biz seçilmiş bir İl Başkanı ve Yönetimini şikayet etmek yada görevden aldırmak gibi bir yetkiye sahip değiliz. Kongreden sonra İl Başkanımızla aramızda en ufak bir tartışma ve sürtüşme olmamıştır. Teşkilatçılık gereği bizler İl Başkanımızla uyum içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi