Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ve eşi Nazlı Kaplan, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, İl Jandarma Komutanı Mesut İnan, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici ve ailelerini Çakırbeyli Parkı'nda kahvaltıda ağırladı. Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Özer Orcan'ın da hazır bulunduğu kahvaltıda Kaplan, Vali Köşger ve beraberindekilere Koçarlı'da hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı.

ÜÇ TOPLANMA MERKEZİ


Kahvaltının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Kaplan, Koçarlı'yı iyi bir toplanma merkezi yapma hedefinde olduklarını belirterek, "Çakırbeyli iyi bir toplanma merkezi olsun istiyoruz. Çünkü Adnan Menderes Demokrasi Müzesi yapılmakta. Müze, inşallah kısa süre içinde açılacak. Çakırbeyli'yi anlatmaya zaten gerek yok, her tarafı hınca hınç insan. Çakırbeyli, Cihanoğlu Kulesi ve etrafı ile Adnan Menderes Kent Ormanı, üç ayrı toplanma merkezimiz olacak. Bu yerlere insanlar, değişik bölgelerden bir şekilde gelsinler, buralarda gündelik ve sosyal aktivitelerini yerine getirsinler, harcamalarını da yapıp evlerine dönsünler. Arzu eden vatandaşlarımız da Kent Ormanı'nda yapacağımız yerlerde konaklasınlar" dedi.

PAZARA EL ATACAK


Çakırbeyli Pazarı'nı 21'inci yüzyılın şartlarına uygun şekilde düzenleyeceklerini de ifade eden Başkan Kaplan, "Pazar yerindeki çadırlar, 21. yüzyıla yakışmıyor. Burada modernizasyon çalışması yapacağız, 21. yüzyılın şartlarına uygun şekilde. İnsanların beklentilerine cevap verecek, göze de görsel manada hoş gelecek bir pazar sistemini burada oluşturacağız. Bununla ilgili birkaç teklif aldık, projeler üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

MARKA İLÇE KOÇARLI


Marka ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerine vurgu yapan Kaplan, şunları kaydetti:
"Hedefimizde şu ana kadar bir sapma yok. Devletimizin, belediyemizin ve Büyükşehir’in katkılarıyla başarılı olacağımızdan şüphemiz yok. Yapacaklarımızla Koçarlı daha yaşanabilir bir ilçe olacak, herkes tarafından imrenilecek, 17 ilçesi içerisinde de isminden söz ettirecek. İnsanlarımız hoşça vakit geçirmek için ilçemize gelmeye can atacak."

"KENDİLERİ HIRSIZLIK YAPMIŞLAR"


Koçarlı Belediyesi bünyesinde bulunan bir düğün salonu ve 5 parka, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nün toplam 36 bin lira kaçak su kullanımı cezası kesmesini de değerlendiren Kaplan, cezanın kesildiği yerlere suyun kendisinden önceki CHP’li belediye döneminde alındığını ifade ederek, “Onlar kendileri hırsızlık yapmışlar, ben hırsızlığın hiçbir tarafında olmadım. Bir lira bile hizmet varsa, bunun bedeli ödenmelidir” dedi.

İPTAL ÇAĞRISI


Büyükşehir’i ve ASKİ'yi cezaları iptal etmeye davet eden Kaplan, "Kesilen cezalar bizi üzdü. Cezalarla ilgili arkadaşlarımız itiraz etti. Ümit ediyorum ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi bu yanlıştan dönecektir. Cezaların, doğru ve etik olmadığı kanaatindeyim. Bunun safiyane, siyasi ve popülist bir yaklaşım olduğu düşüncesindeyim. Yaklaşık 7 ay önce Koçarlı’da CHP’li belediye vardı. Onlar, suyu kendileri bağlamışlar. Bize uyarı yapsaydılar, parkların aboneliklerini aldırdık. Yanlıştan döneceklerinden hiçbir şüphem yok. Cezaları iptal ederseler kendileri adına doğru olacağı kanaatindeyim, itibarları da eksilmez artar. Aboneliklerimizin de bir kısmını aldık” diye konuştu. Konuşmasını tamamlayan Kaplan, Vali Köşger ve beraberindekilerle pazarı gezdi.