ELFED ve Rize Dernekler Federasyonu, Kardeşliğin Adı Gakgoş, Çay ve Muhabbetin Tadı Ne hoş programında bir araya geldi.

Rize günlerinde düzenlenen programa İstanbul’da yaşayan Elazığlılar ve Rizeliler katıldı.

İÇMELİ: BİZ BİR BÜTÜNÜZ

ELFED Başkanı Faik İçmeli, “Bir tek amacımız var. Bu bayrağımızın dalgalanmasına, ezanımızın okunmasına, vatanımızın, milletimizin bölünmesine katkı asğlamak, buna karşı çıkanların da kafasını ezmektir. Bunun başka yolu yok. Operasyonu başlattık, bütün dünya karşımızda. Ama Allah’a şükürler olsu bu büyük millet arkasmızda, bu okunmuş millet yanımızda, hiç kimse bizi durduramaz. Yeter ki bir olalım, beraber olalım. Birileri Fetih Suresi’nden rahatsız olabilirler. Varsın olsunlar. Millet onların gereğini yapar. Ama biz Rize’siyle, Elazığ’ıyla bütün Türkiye bir bütünüz. Olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK: BU GÜZEL KARDEŞLİK İKLİMİNİN HAZIRLANMASINDA BİZLERE PAYDAŞ OLDULA

Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Albayrak, “Birlik ve beraberliği pekiştirme, kardeşlik hukukunu güçlendirmek vesilesi ile de her organizasyonumuzda yaptığımız gibi bu yılda Elazığ şehrini, Elazığ Dernekler Federasyonu’nu kardeş şehir ilan ettik ve onları davet ettik. Sayın Faik İçmeli Başkanımız, abimiz sağ olsun bizleri kırmadılar. Bu güzel ortamın hazırlanmasında, bu güzel kardeşlik ikliminin hazırlanmasında bizlere paydaş oldular. Yürekten sonsuz şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

GENÇ: TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN HER BİR ŞEHRİ BİRBİRİNDEN AYRI GÜZEL

Rize günlerine katılan Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir şehri birbirinden ayrı güzel. Ama Elazığ ile Rize’nin bir arada olması daha başka bir güzel. Onun için burada katılımınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

KUBİLAY: ELAZIĞ VE RİZE’NİN DE BU KARDEŞLİĞİ İNŞALLAH ÖRNEK OLACAKTIR

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, “Rize ve Elazığ kardeşliği için yapılan bu etkinlik çok anlamlı. Her şeyin başı birlik ve beraberlikten geçiyor. Kadim şehirlerimiz Elazığ ve Rize’nin de bu kardeşliği inşallah örnek olacaktır” diye konuştu.

ATAŞ: KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAK AÇISINDAN ÖNEMLİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, “Öncelikle bu organizasyonu gerçekleştiren tüm sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine, yöneticilerine teşekkür ediyorum. Katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler tabi İstanbul gibi metropol şehirlerde çok çok önemli. Hem yeni nesillere kültürümüzü tanıtmak, yöresel ürünleri burada temin edemeyen insanlara çok kısa bir zaman dilimi içerisinde de olsa sunmak. Önemli diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Kardeşliğin Adı Gakgoş, Çay ve Muhabbetin Tadı Ne hoş programı, müzik eğlence ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

VİDEO:

HABER: SITKI TAŞEL