İsrail’de aşı için çalışmalar hızlanıyor

Başbakan Binyamin Netanyahu, henüz farelerde deney aşamasında olan bir aşının çalışmalarının hızlandırılmasını talep etti.

Dünya
1 Nisan 2020 Çarşamba

Netanyahu 1 Şubat’ta İsrail’in Biyolojik Araştırma Enstitüsüne (IIBR) verdiği talimatta tüm araştırmaların COVID-19  üzerine yoğunlaşmasını istedi. Emir üzerine enstitüde çalışan üç farklı araştırma grubu tüm kapasitelerini aşı ve tedavi için ayırdı. 

Basına nadir olarak konuşan IIBR Başkanı Eran Zahavy, geçtiğimiz günlerde yaptığı   açıklamada şunları belirtti: “Şu anda vakalarla uğraşan hastanelerle tam bir işbirliği içinde elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.”

Testin farelerde denendiğini ancak araştırmanın bilimsel olarak çok karmaşık olduğunu, çünkü hayvanları hasta etmeyen bir virüsle karşı karşıya olduklarını, dolayısıyla denek olarak fare cinsinin seçiminin çok zor bir uğraş olduğunu ifade etti. Zahavy şöyle devam etti: “Hayvan deneylerinde kanda virüse karşı antikorların oluştuğunu gözlemek yetmiyor, deneysel aşıyı verdiğimiz hayvanın hastalandığını ve iyileştiğine de tanık olmamız gerekiyor.”

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün