Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel Bakanlara tek tek sordu

İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel Bakanlara tek tek sordu

İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel Bakanlara tek tek sordu

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel Ulaştırma ve Altyapı Bakanına ve Tarım ve Orman Bakanına vermiş olduğu soru önergeleriyle ses getirdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisinin kapandığı günden bu güne kadar sahaları asla bırakmayan, her an halk pazarında, esnaf ziyaretlerinde, köy kahvelerinde karşımıza çıkan Milletvekili EREL yapmış olduğu tespitler sonucunda  bakanlara yazılı soru önergeleri verdi.
AKSARAYIN ADI NEDEN YOK? 
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na açık açık sordu Aksaray’ın adı neden levhalarda yok?  Erel vermiş olduğu soru önergesinde “Aksaray ilimiz Türkiye’nin ortasında ve doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan yollar üzerinde bulunmaktadır. Ancak Kayseri’den Konya, Antalya, İzmir’e bağlantı yapan bölünmüş yolda Kayseri çıkışında bulunan yön levhasında diğer illerin adı olduğu halde Aksaray bulunmamaktadır. Adana-Niğde arasındaki otobanda yön levhaları içersin de Aksaray sadece bir yerde yer almaktadır. Buda güney ve güneydoğudan Aksaray’a gelen insanların Aksaray’a ulaşımlarında sıkıntılara sebep olmaktadır. Ankara-Niğde arasında birinci ve üçüncü bölümleri hizmete açılan otoyolda Ankara çıkışında ve otobana giriş levhalarında diğer illerin adı yer aldığı halde Aksaray ilinin adı yer almamaktadır. Bu durum vatanına milletine devletine gönülden bağlı ve bugüne kadar Aksaray’ın il olduğunu kamuoyuna duyurmak da dahi sıkıntılar yaşayan Aksaraylı hemşerilerimizi derinden üzmektedir. Aksaray tarihi, tabii ve kültürel zenginlikleriyle iç ve dış turizm de her geçen gün yıldızı parlayan bir şehrimizdir. Bu tutum Aksaray’ın turizmini de baltalar niteliktedir. Aksaray ilimizin yeteri kadar tanıtılamamış olmasından dolayı zaten vatandaşlarımız büyük sıkıntılar ve büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Bunun üzerine bahsettiğim güzergahta bulunan yön levhalarında Aksaray ilimizin adının bulunmaması Aksaray ilimizin tanıtılmasında yaşanan mağduriyeti arttırmaktadır.” ifadelerini kullandı. 
ŞEKER PANCARI TABAN FİYATLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAKSINIZ? 
Milletvekili Erel Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ye Aksaray da üretilen şeker pancarı  taban fiyatlarının ne zaman açıklanacağını sordu ve çiftçilerimizin taleplerini iletti. 
Erel vermiş olduğu soru önergesinde  “Elleri nasırlı Aksaraylı şeker pancarı üreticilerimizde salgın sürecinde maddi ve manevi tüm zorluklara rağmen üretimden vazgeçmemiştir. Aksaray ilimiz ülkemizin en kaliteli ve en çok şeker pancarı üreten illerinden biridir. İlimizde 10 gündür pancar sökümü yapılmakta ve fabrikalara teslim edilmektedir. Ancak şeker pancarı taban fiyatları henüz bakanlığınız tarafından açıklanmadı. Çiftçilerimiz ise tarımsal faaliyetlerin başında gelen gübre, mazot, elektrik ve ilaç fiyatlarında ki artışları da ele alarak şeker pancarının taban fiyatını 450 Türk Lirası olarak belirlenmesini talep etmektedirler.” ifadelerini kullandı.
 



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli