İnebolu’da ilk aşılar sağlık çalışanlarına uygulandı

banner3

Koronavirüs’e (Covid-19) karşı Çin’den getirilen CoronaVac aşısının bir bölümü Kastamonu’ya da getirildi. İnebolu’daki sağlık çalışanlarına da gönderilen aşıların ilk bölümü polis eskortu eşliğinde İnebolu’ya getirildi. İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından teslim alınan aşılar İnebolu Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına uygulandı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, ilçemizde sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

İnebolu Devlet Hastanesi'nde düzenlenen programda, özel olarak hazırlanan odada ilk aşı İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Serhat Beyan’a ve Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Dinçer yapılmasının ardından diğer sağlık çalışanlarına da uygulandı.

‘’HAYATIMIZIN NORMALLE DÖNMESİ İÇİN AŞININ

 KESİNLİKLE UYGULANMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ ‘’

Aşının önemine değinen İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Serhat Beyan; ‘’ Türkiye’de koronavirüs aşının planlanmasına ve uygulanmasına başlandı. Biz de İnebolu’da pandemi dönemi boyunca sağlıkçılar olarak etkin bir mücadele verdiğimize inanıyoruz. Pandeminin başından bu tarafa üzüleceğimiz çok anlar yaşadık. Hepimizin tanıdıklarından Covid-19 sebebiyle vefat edenler oldu. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz ve bu üzüntüleri tekrar yaşamamak için hayatımızın normalle dönmesi için aşının kesinlikle uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu aşının iki doz yapılmasının sebebi yeterli miktarda antikor oluşturması içindir. Antikor dediğimiz şey ise vücudun bu virüse karşı savaşacak gerekli hücrelerinin salgılarıdır. Biz aşılarımızı olduktan sonra yine aynı kurallara uymaya devam etmek zorundayız. İkinci dozumuzu da yaptırdıktan sonra Cumhurbaşkanlığı’mızdan bir kararname ile bize duyurulduğu vakit ancak o zaman önlemleri azaltıp, normallere döneceğiz. Eğer bu kurallara uymazsak olduğumuz aşının toplumdaki etkinliğini düşürmüş olacağız ve atlatmaya yaklaştığımız o zorlu günleri tekrar yaşayacağız. Koronavirüs sebebiyle İnebolu’da geçtiğimiz günlerde ilçemizde büyük emeği olan Sayın Başhekimimiz Dr.Anıl Orhan Bey’in babasının da vefat haberini aldık Dr. Anıl Orhan hocamıza ve vefat eden vatandaşlarımızın tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Kayıplarımızın devam etmemesi için aşılamanın şart olduğunu düşüyoruz. İnebolu’da ilk adımda en azından sağlıkçılarımızın hızlı şekilde aşılanmasını planlıyoruz. Daha sonra ülkemize gelen aşı miktarına göre  Toplum Sağlığı Merkezlerine, İl Sağlık Müdürlüklerine aşılar gönderilecek oradan da hastanelere ve aile sağlığı merkezlerine bu aşılar ulaştırılacak. Bu aşıları da randevu sistemi ile yapacağız. Bu randevular da MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden alınabilecekler. İlk başta  huzur evleri gibi riskli alanlarda yaşayanların daha sonra 65 yaş üstü ve kronik hastalıkları olanlara öncelik vererek tüm toplumuzu aşılamayı planlıyoruz. İnebolu’da vakaların çok yoğun olduğu dönemleri bir nebze olsun geride bıraktık, aşı olmamızla beraber rehavete kapılmamız gerektiğini de düşüyorum.’’ Diye konuştu.

‘’VATANDAŞLARIMIZIN AŞIYA TALEBİNİN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’’

Koronavirüs aşısı için açıklama da bulunan Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Dinçer ise yaptığı açıklamada; ‘’ Bakanlığımızın ön gördüğü planlama koronavirüs aşısının Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın canlı yayında ilk aşıyı olmasıyla başlamış oldu.  Aşıların ulaşması ile Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Serhat Beyan hocamızla beraber ilk aşıları olduğumuzu ve aşı ile alakalı bir endişemizin olmadığını belirtmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın aşıya talebinin olacağını düşünüyoruz. Ancak aşılama sürecinde de aşıların bağışıklığı oluşturmasını süre alacağı için Cumhurbaşkanımızın sürekli bahsettiği gibi maske ve hijyen kurallarının dikkat edilerek bu süreci atlatmamız gerektiğini düşünüyoruz. Aşılama oranımızın yüksek olması ve bu kurallara uyulduğu taktirde normal hayatımıza bir an önce döneceğimizi düşünüyoruz. Aşının hepimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER