|

Karantinaya alınan ilk ilçeydi: Borçka'da ikinci dalga şoku

Artvin’in Borçka ilçesinde koronavirüs kabusu geri döndü. Kentte uzun sürenin ardından pozitif vakalar yeniden görülmeye başladı. Önceki hafta içerisinde Bursa’dan Borçka’ya cenaze getiren 3 kişide virüs tespit edildi. Yakın temasta bulunan 2 kişinin daha test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine sağlık ekipleri 60 kişiyi daha karantinaya aldı.

16:42 - 30/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 16:50 - 30/05/2020 Cumartesi
IHA
Arşiv
Arşiv
Önceki hafta içerisinde Bursa’dan Borçka’ya cenaze getiren 3 kişide Korona virüs tespit edildi. Yakın temasta bulunan 2 kişinin daha test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine sağlık ekipleri 60 kişiyi daha karantinaya aldı. Borçka Belediye Başkanı Orhan Ercan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "
Yaklaşık 1 aydır vaka görülmemişti. Bir karantina süreci yaşamıştık. Pozitif vakalar geri döndü. Havaların ısınmasıyla dışarıdan göçte almaya başladık. İl dışından cenazeler geliyor. Bununla birlikte gelen virüs vakaları da oluşabiliyor. Şuana kadar 5 vakamız var, 60 üzerinde vatandaşımızda karantinada
” dedi.

"Vakaları atlatacağız"

"Yapmamız gerek bir şey var, yapılacaklar çok basit" diyen Ercan "
Bir maskemizi takacağız, iki sosyal mesafe dikkat edeceğiz. Üç, hijyen ve kurallarına temizlik kurallarına dikkat edeceğiz. Bu konulara dikkat ettikten sonra bu vakayı da atlatacağız
” ifadelerini kullandı.

  • İl dışından gelen vatandaşlara çağrıda bulunan Orhan, “Tabi ki burası sizin de memleketiniz, buyurun gelin. Fakat geldikten sonra 14 günlük izolasyon kuralına mutlaka uyalım” açıklamasında bulundu.
#artvin
#borçka
#kroonavirüs
#vaka sayısı
4 yıl önce