II. İNÖNÜ ZAFERİ'NİN 99. YIL DÖNÜMÜ

II. İNÖNÜ ZAFERİ'NİN 99. YIL DÖNÜMÜ

‘ANKARA’YA GİDEN YOLUN ANAHTARI BİLECİK’TİR’
BŞEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Bilgin, II. İnönü Zaferi’nin Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olduğuna dikkat çekerek, “Milli Mücadele’de Ankara’ya giden yolun anahtarı Bilecik’tir” ifadesini kullandı. 


Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Bilecik’in marka açık oturum programı Basın Masası, bu haftaki bölümünde II. İnönü Zaferi’ni ele aldı. BŞEÜ’nün değerli tarihçilerinden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Bilgin, 99’uncu yıldönümünde II. İnönü Zaferi’ni anlattı. 
Milli Mücadele’nin en önemli savaşlarının Bilecik çevresinde yaşandığını anlatan Doç. Dr. Taner Bilgin, Bilecik’in stratejik konumunu değerlendirirken, “Milli Mücadele’de Ankara’ya giden yolun anahtarı Bilecik’tir. Yani kapı Eskişehir ise anahtar Bilecik’tir” dedi. 

ikinci-inonu-zaferi2.jpg
II. İnönü Zaferi’nin kazanılmasında dönemin Bilecik Müftüsü Mehmet Nuri Efendi’nin önemli rol üstlendiğini dile getiren Doç. Dr. Taner Bilgin, “Kültürel mirasımız açısından Mehmet Nuri Efendi’nin kabrinin yeniden tadilattan geçirilip, kültür envanterimize kazandırılması önem arz etmektedir. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı. 
II. İnönü Zaferi’nin konuşulduğu Basın Masası’nı haber sitemiz www.bilecikhaber.com.tr’den izleyebilirsiniz.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3359 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.