banner198

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan AYM Üyesi Yıldırım'a istifa çağırısı

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı AYM Üyesi Yıldırım'a istifa çağırdı

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan AYM Üyesi Yıldırım'a istifa çağırısı
banner145

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı AYM Üyesi Yıldırım'a istifa çağırdı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, tepki çeken paylaşımı nedeniyle Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım'ı istifaya davet etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Twitter hesaplarından, 'Işıklar yanıyor' darbe iması içeren paylaşımla ile tepki çeken AYM Üyesi Engin Yıldırım'a istifa çağrısında bulundu.

Çataklı paylaşımında, "Dün 'Genelkurmay'ın ışıkları yanıyor' diyerek darbecilere selam çakanların bugün görevini üstlenenler bir saniye durmasın, istifa etsin!" dedi.

Öte yandan, AYM'den "Işıklar yanıyor" paylaşımıyla ilgili yapılan açıklamada, "Bir üyenin paylaşımı yüce mahkemenin kurumsal görüşünü yansıtmaz" denildi.

Daha sonra tepkilerin artması üzerine tekrar açıklama yapan Yıldırım "Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir." dedi.

AYM Başkanı Zühtü Arslan, AYM üyesi Engin Yıldırım’ın paylaşımı sonrası Anayasa Mahkemesi tüm üyelerini bugün saat 14.00’te olağanüstü toplantıya davet etmişti.

Dün "Genelkurmay'ın ışıkları yanıyor" diyerek darbecilere selam çakanların bugün görevini üstlenenler bir saniye durmasın, istifa etsin!

petshop

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER