HABER: SERKAN ÖZCAN

Edinilen bilgiye göre olay, 9 Aralık gecesi saat 02:30 sıralarında Nurlupınar Mahallesi Turgutlu Caddesi üzerinde bulunan çiçekçi dükkanında meydana geldi. Zülfi Güngör(67) 3 yıl önce açtığı çiçek üretim tesisine bugüne kadar toplamda 5 kez hırsız girdi. Çalınan paraların miktarının küçük olduğu için, bu işi çocukların yaptığını düşünen Güngör, hiçbirinde karakola giderek şikayetçi olmadı.

Ancak geçtiğimiz 9 Aralık günü, dükkan kirası olan 900 lira kağıt ve 40 lira bozuk parayı çekmeceye koyarak, evine giden Güngör, sabah geldiğinde gördüğü manzara karşısında şok oldu. Güngör, paraları ve güvenlik kamerasını yerinde göremedi. Dükkanın dağınık olduğunu ve çiçeklerin bulunduğu bölgenin çevresini kapattığı çit tellerin kesildiğini görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaptığı incelemede çit tellerin bağ bıçağıyla kesildiğini ve paraları alarak kaçan iki kişiyi tespit etti. Polis ekiplerinin hırsızları yakalama çalışmaları devam ederken, işletme sahibi Güngör ise durum karşısında polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA

Hırsızlık olayının yaşandığı gece güvenlik kameralarına, iki kişinin çit telleri keserek ellerinde demir kesme makasıyla bahçeye girmesi, ardından kilitli olmayan kapıdan dükkana girerek çekmecedeki parayı alması ve güvenlik kamerasını koparma görüntüleri yansıyor.

“BALIKLAR BENDEN OLSUN”

Çalınan paraların işletmeye ait aylık kira bedeli olduğunu ifade eden Güngör şöyle konuştu: “Ben dükkanı açtığım 3 yıldan bu yana ufak tefek hırsızlıklar oldu. Fakat polise hiç bildirmemiştim. Çünkü çalınan paralar hep ufak paralardır. 20-30 lira gibi paralar. Ben bunu küçük çocukların yaptığını düşünüyordum. O yüzden hiç başvurmamıştım polise. Ama bu kez durum farklı. İşletmemin bahçesinde bulunan telleri kesmişler. Dükkanıma girerek çekmecede bulunan toplam 890 lira parayı çalmışlar. İki adet kameramı söküp almışlar. Kameraya ait telleri koparmışlar. Son olarakta ben o günün akşamında dükkanda balık pişirmiştim. Hırsızlar kameraları kayıttan çıkardıktan sonra onları da afiyetle yemişler. Benim paramı getirsinler, balıklar benden olsun. Helali hoş olsun balıklar.”

Editör: TE Bilişim