Hijyen Tavsiye Etmekle Bitmiyor!

Bodrum’un İslamhaneleri Mahallesi'nde bazı sorumsuz vatandaşların dolan foseptik kuyularını çektirmemesi nedeniyle, yıllardan beri zaman zaman aynı sahnelere neden olan sokağa açıktan akan kanalizasyon sorunu, halk sağlığını tehdit ediyor. Vatandaşlara şu günlerde yaşanan salgın hastalıkla mücadelede sürekli hijyen ve temizlik tavsiyelerinde bulunulurken, mahalle aralarında açıktan akan kanalizasyon suları ise tavsiyelere tezat bir durumu ortaya çıkarıyor.

Hijyen Tavsiye Etmekle Bitmiyor!

Bodrum’un kanalizasyon altyapısı olmayan mahallelerinden İslamhaneleri’ndeki sorun, bugünlerde halkı daha da tedirgin ediyor. Salgın hastalık nedeniyle temizlik ve hijyen konusunda çok dikkatli olunması gereken şu günlerde mahalle sakinleri, kimi komşularının foseptik kuyuları dolduğunda çektirmediğini ve foseptiğin sokağa açıktan aktığını dile getirerek, yetkilileri gerekli çalışma ve yaptırımları uygulamaları çağrısında bulunuyor.

İslamhaneleri Mahallesi 10. Sokak’tan Kent Haber’e ulaşan bir vatandaş, sokağa açıktan akan foseptiğe isyan ederek şöyle dedi:

“Burada çoğu mahalleli foseptiğini çektiriyor ama bazıları çektirmiyor ve sokağa taşıyor. Hele bugünlerde bu durum daha riskli. Salgın hastalık nedeniyle zaten korkumuz var. Yanından geçerken dahi tedirgin oluyoruz, çünkü ayağımızla basıyoruz. Aynı zamanda kokuyor. Bodrum Belediyesi Zabıtası ile Büyükşehir Zabıtasını da arıyoruz. Uyarıp gidiyorlar. ‘Yapacağımız bir şey yok’ diyorlar. Ama başında bekledikleri zaman bu vatandaşlar vidanjörü çağırıp çektiriyorlar. Zaten suların geçtiği yerler simsiyah. Orada çocuklar dışarı çıkıyor, orada oynuyorlar. Yetkililerden daha çok denetim bekliyoruz. Caydırıcı cezalar gerekiyor” dedi.

Yıllardan beri aralıklarla tekrarlayan ve eleştirilere neden olan bu sorunun sorumlusu olan şahıslara caydırıcı cezaların neden verilmediği ise merak ediliyor.