Heybeliada'daki yangınla ilgili olarak bir kişi tutuklandı

Heybelida'da dün çıkan orman yangını ile ilgili olarak gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.

Savcılık sorgusunun ardından Adalar Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen S.D.’nin “orman yakma” suçundan tutuklanmasına karar verildi.

S.D. savcılıktaki ifadesinde, dün gezmek amacıyla Heybeliada’ya gittiğini belirterek, “Adanın ormanlık bölgesinde gezerken bir şahsın metruk bir evin yandığını itfaiyeye haber ettiğini öğrendim. Sonrasında ben o bölgeden uzaklaşırken ormanlık alanda yangın çıktığını uzaktan gördüm. Benim yangın olayıyla alakam yoktur. Yangını gördükten sonra yanımda telefon olmadığı için itfaiyeye haber veremedim. Ben oradan uzaklaştım. Bölgede mangal yapan şahıslar vardı. Tanıkların neden beni elinde bidonla koşarken gördüklerini söylediklerini bilmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum.” iddiasında bulundu.

Ayrıca S.D. hakkında “kasten bina yakmak” suçundan dava açıldığı ve İstanbul Adalet Sarayı’nda yargılamasının sürdüğü, hırsızlık suçundan da hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ise şunlar kaydedildi:

“Görgü tanıklarından alınan bilgiler doğrultusunda olay yerinden kaçan bir şahıs bulunduğu belirlenmiş, çalışmaların devamında kimlik bilgileri tespit edilen ve tanıklar tarafından teşhis edilen S.D. aynı gün yakalanarak gözaltına alınmış, şahsın yapılan üst aramasında 0,60 gram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.”

Kategoriler

Güncel