Heybeliada'da orman yangını

Heybeliada’da Çamlimanı'na yakın Aşıklar Tepesi mevkiinde yangın çıktı. Heybeliada’ya giriş-çıkışlar durduruldu. Anonslarla vatandaşlardan yardım istendi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 19.45 itibarıyla yangının kontrol altına alındığını söyledi.

İstanbul Valiliği yaptığı ilk açıklamada, şunları söyledi:

“Adalar İlçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir.

Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.”

Yangın söndürme çalışmalarına vatandaşlar da katıldı. 

Yangın nedeniyle Heybeliada’ya giriş ve çıkışlar durduruldu. Evlerine gitmek için Adalar İskelesine gelen Adalılar Heybeliada’ya giriş çıkışın durdurulduğunu duyunca iskelelerde kaldılar. 

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Adalar'da bir haftada üçüncü yangın olduğunu belirterek "Dikkat etmiyoruz, ateşle oynuyoruz" dedi. Gül, yangınla mücadelede tecrübesi olanları Adalar'a çağırdı.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü de "Bugün saat 17.33 sularında çıkan orman yangınına ekiplerimiz 17.36’da ilk müdahaleyi yaptı. Ekiplerimiz yangının kontrol altına alınması ve yerleşim yerine sıçramaması için çalışmalarını sürdürüyor." açıklaması yaptı. 

İBB'den yapılan açıklamaya göre ise; ilk yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter'dan yaptığı açıklamada

"Yangın 19.45’de kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi. 

Kategoriler

Güncel