Her Suriyeli için Türkiye aylık 301 dolar harcıyor

Halk Tv'de 'Özlem Gürses'le 20. Saat' programına katılan İYİ Parti İstanbul İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Suriyeliler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin içinde bulunduğu Suriyeli sorununun pek çok yönüne değinen Özdağ, Hazine’den Suriyeliler için harcanan paranın 51.1 milyar dolar olduğunu belirtti ve “ Hazine’den çıkan para 51.1 milyar dolar, 2017 aralığında Sağlık Bakanı 2011’den bu yana  Suriyeliler için yapılan bütün harcamalarını ilk kez ve son kez bütün ayrıntılarıyla dökümünü verdi. Bu dökümden hareket ettik. Diğer harcamaların belgelerini bulduk hepsini birleştirdik ve gördüğümüz şu: bir Suriyeli için Türkiye ayda 301 dolar harcıyor” dedi. Ayrıca yalnızca ülkemizdeki Suriyelilere değil aynı zamanda Suriye’de de 3 milyon insana bakıldığını vurguladı ve Türkiye’nin bugün yaşadığı krizin tetikleycisinin bu olduğunu ifade etti. 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Özdağ, Suriyelilere karşı merhamet duygusuyla yaklaştığının altını çizdi ve Suriyeliler üzerinden demografi mühendisliği yapıldığını söyledi. Türkiye’nin sınır hattının tehdit altında olduğunu belirtti.

Suriyelilerin güvenli bir şekilde vatanlarına dönmelerinin diplomatik yollarla gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Özdağ, bu dönüşün hızlandırılmasını ve teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Bakmadan Geçme