Her gün 10 bin adım atmak gerçekten kilo vermenizi sağlıyor mu?

KYC 2015 Walk-322
KYC 2015 Walk-322 © Michael Beck - Flickr
© Michael Beck - Flickr
By Hüseyin Koyuncu
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Kilo vermek isteyenlere en çok verilen tavsiyelerden biri "günde 10 bin ila 15 bin adım atmak" ancak bilim insanları yaygın olan bu inancın aslında gerçeği yansıtmadığına dikkat çekiyor

REKLAM

Kilo vermek isteyenlere en çok verilen tavsiyelerden biri "günde 10 bin ila 15 bin adım atmak." Ancak bilim insanları yaygın olan bu inancın aslında gerçeği yansıtmadığına dikkat çekiyor.

Journal of Obesity adlı tıp dergisinde Amerikalı araştırmacılar tarafından yayınlanan bir çalışmanın sonucuna göre, her gün 10 bin ila 15 bin adım atmanın kilo almaya engel olmadığı belirtildi.

ABD’nin Brigham Young Üniversitesi Egzersiz Bilimleri Bölümü'nden araştırmacılar bu konuyu Beslenme, Diyetetik ve Gıda Bilimleri Bölümü'ndeki meslektaşlarıyla birlikte inceledi.

Deney için üç ayrı gruba ayrılan 120 öğrenciye 6 ay boyunca haftada 6 gün 10, 12 ve 15 bin adım atmaları istendi.

Çalışmanın sonunda ortaya çıkan sonuç şaşırttı. Bütün gruplar 6 ayın sonunda yürüyüş akvitesine rağmen ortalama 1,5 kg kazandı.

Araştırmanın başındaki isim Bruce Bailey’e göre yürümek her ne kadar sağlıklı bir faaliyet olsa da beslenme alışkanlıklarını değiştirmeden kilo vermenin zor olduğunun altını çiziyor.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Hem sağlıklı, hem kalorisiz: Midede sünger gibi genişleyen 'konjak'a ilgi artıyor

Doğurganlık oranında 'büyük düşüş': Ülkelerin yüzde 97'sinde nüfusun azalması bekleniyor

Aralıklı oruç: Zaman kısıtlamalı beslenme kalp hastalığından ölme riskini arttırıyor | Araştırma