Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, itfaiyecilerin sesi oldu. Seçildiği günden bu yana itfaiyecilerin sorunlarına sahip çıkan, Meclis kürsüsünden defalarca dile getiren Atila Sertel’in “İtfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi ve dolayısıyla özlük haklarının iyileştirilmesi” için verdiği kanun teklifi 18 Şubat 2020, salı günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek.

Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere muhalefet partilerinin de destekleyeceği düşünülen kanun teklifi, AK Parti Milletvekilleri de “Evet” oyu verirse yasalaşacak. Böylece 300 yıllık geçmişi olan itfaiye teşkilatı, masa başı iş yapanların dahil olduğu “Genel İdari Hizmetler” sınıfından çıkarılarak dünyada birçok ülkede meslek olarak kabul edilen İtfaiyecilik mesleğinin tıpkı Emniyet Teşkilatı gibi ayrı bir sınıf ayrı bir meslek olarak kabul görecek.

İtfaiyecilerle sık sık bir araya geldiğini ve sorunlarını bildiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, itfaiyecilerin yangının yanı sıra devlet memurluğunda derece kademe ilerlemesi sağlayamama, yıpranma tazminatında uğradıkları haksızlık, görevi başında ölenlerin şehit sayılmaması gibi çok sayıda sorunla boğuştuklarını söyledi. Sertel, görevi başında yaşamını yitiren itfaiyecilerin şehit sayılması için de gerekli girişimleri yapacağını sözlerine ekledi.  

İTFADER Başkanı Süleyman Efe Etçi önderliğinde #destekolunmeslekolalım etiketi ile organize olan İtfaiyecilerin, Kent Yaşam Gazetesi’ne yaptıkları o açıklama:

“Depremde, yangından, çığ da kısacası her türlü doğal afet ve olayda canı pahasına görev yapan bizlerin yaptığı bu ulvi görev ne meslek kabul ediliyor ne de görev başında yaşamını yitiren arkadaşlarımız şehit olarak kabul edilmiyor. Van’da meydana gelen çığ faciasında yaşamını yitiren meslektaşlarımız Emrullah Ersari ile Fevzi Sevinç’in Türk Bayrağı’na sarılı tabutlarında “şehit” yazıldı ancak kanunen şehit sayılmadılar. Dolayısıyla İzmir Milletvekili Sayın Atila Sertel’in vermiş olduğu bu kanun teklifi çok uzun yıllardır yürüttüğümüz hak arama mücadelesinde önemli bir mihenk taşıdır. Şimdi bizlere düşen 18 Şubat 2020, salı gününden önce birlik, beraberlik içerisinde hareket ederek bu işe omuz vermek ve kamuoyu oluşturmaktır.”

“SESİMİZE SES OLUN”

“Üç asırdır süregelen itfaiye teşkilatımızın kaderi bu kurulda oylama ile belirlenecektir. Şimdi birlik olma zamanı. Ateşte açan kahraman çiçekler olarak elimizden geldiği kadar kamuoyu oluşturup salı günü olacak toplantı için sesimizi duyurmamız gerekiyor. Bu kutsal meslekte canını veren aziz şehitlerimiz, fedakar gazilerimiz ve canını hiçe sayarak korkusuzca olaylara giren itfaiye teşkilatı, gün bizim ebedi bizim olacaktır. Pazartesi günü akşam 20:00'da  #destekolunmeslekolalım etiketiyle gündem oluşturacağız. Partiler üstü gördüğümüz bu kanun teklifinin meclis’ten geçmesi için siz de bir ses olun, sesimizi başta Ankara olmak üzere tüm Türkiye’ye duyuralım.

İtfaiye Bölümü Mezunları ve Öğrencileri Derneği

Tüm Yerel Sen Sendikası

Bembirsen Sendikası

Disk İtfaiye

Tümbelsen Sendikası

İhakder Derneği

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi