HDP heyeti: AK Parti ilçe başkanları yardımları kendi yakınlarına vermiş

HDP'nin Elazığ heyeti, depremle ilgili inceleme sonuçlarını açıkladı. Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Ulaştığımız 60 köye yardımlar ulaşmamış. Gelen yardımlar da AKP ilçe başkanları tarafından sadece kendi yakınlarına verilmiş" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP, MYK üyeleri, milletvekilleri ve parti yöneticilerinden oluşan heyet Elazığ Merkez, ilçe ve köylerinde inceleme yaptı. Heyet, gelen yardımların AK Parti ilçe başkanları tarafından kendi yakınlarına verildiğini iddia etti.

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ve Muş Milletvekili Şevin Coşkun'un Elazığ Merkez'de; Sarıcan Belediye Eşbaşkanları Canan Tağtekin ve Bekir Polat ile Elazığ İl Örgütü yöneticileri, Ergani Belediyesi Meclis Üyeleri ise depremde hasar gören köylerde incelemeler yaptı.

Heyet 60'tan fazla köyü ziyaret etti ve hasar-ihtiyaç tespitinde bulundu. Ayrıca Elazığ Merkez'de yaklaşık bin kişinin sığındığı iki cemevi de ziyaret edildi. Bölgede çadır, battaniye ve kuru gıda ihtiyacının devam ettiğini açıklayan parti, acil ihtiyaçların karşılanması için çalışma başlattığını duyurdu.

ÇEVRİMLİTAŞ'A HİÇ YETKİLİ GİTMEMİŞ

Heyetin, HDP Elazığ İl Örgütü'ndeki basın açıklamasında konuşan Ayşe Acar Başaran, Sivrice ve Maden'de 60 köyde incelemelerde bulunduklarını, yolların kapalı olmasından kaynaklı ulaşamadıkları köylerde de telefon üzerinden bilgi aldıklarını söyledi. Başaran, "İktidar tarafından en üst düzeyde kentte ziyaretler oldu. Ancak henüz bir hasar tespiti yapılmadığını gözlemledik. Örneğin Çevrimlitaş köyüne şimdiye herhangi bir yetkili kimse uğramamış. Burada 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Oradaki cenazeleri ve yaralıları da halk kendi imkanlarıyla çıkarmış" diye konuştu.

Elazığ'da 2007'de depreminden bu yana önlem alınmadığını gözlemlediklerini belirten Başaran, "Sivrice Camisi hasarlı olmasına rağmen önlem alınmadı. Ulaştığımız 60 köye yardımlar ulaşmamış. Gelen yardımlar da AKP ilçe başkanları tarafından sadece kendi yakınlarına verilmiş" dedi.  (Kaynak: MA)

İki kamyon yardım malzemesi geri çevrildiİki kamyon yardım malzemesi geri çevrildi