HABER MERKEZİ

Hamzadere Sulama Birliği Müdürü Abdullah Aşır, Sarıcaali Pompa İstasyonunda yapılan yeni iletim kanalıyla Birliğin yılda yaklaşık 200 Bin TL Enerji tasarrufu yapacağını söyledi.

 Birlik Müdürü Aşır, M1 kanalına aldıkları pompaları doğrudan I1 kanalına bağlayarak her yıl 400 bin TL enerji tasarrufu ettiklerini anlatarak şunları kaydetti: “Şimdi yine aynı yerde Karasaz Sulama Kooperatifi ile birlikte yaptığımız anlaşma gereği su ayırım kanalını tamamladık bu kanalın tamamlanması ile Birliğimiz her sene 200 Bin lira enerji tasarrufu edecek. Ayrıca Kararsaz ve Hamzadere Sulama Birliği arasında yaşanan suyun bölüşümü konusundaki olumsuzluklar bertaraf edilmiş olacak. Bu proje ile İpsala ovasına ve üreticilerimize yıllarca enerji tasarrufu sağlanacak. Emeği geçen herkese D.S.İ. Bölge Müdürlüğümüze, Karasaz Sulama Kooperatifine ve Birliğimiz Başkanı Enver Ongun beye  ve çalışanlarımıza teşekkür ederim.”

Abdullah Aşır, Birlik olarak bölge üreticisi için durmadan çalıştıklarını ve İpsala Ovasını bu senede yine Yeşile boyadıklarını sözlerine ekledi.