Halit Ayar’ın ailesi İstiklal'de çocuklarını andı

Halit Ayar’ın ailesi İstiklal'de çocuklarını andı
Öldürülmesinin üzerinden 1 ay geçen İTÜ mezunu Halit Ayar'ın ailesi İstiklal Caddesi'nde çocuklarını andı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’te acılı aileyi yalnız bırakmadı.

Sarıyer’de oturan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu 23 yaşındaki Halit Ayar İstiklal Caddesi'nde uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmişti. Öldürülmesinin üzerinden 1 ay geçen Halit Ayar'ın ailesi bugün İstiklal Caddesi'ndeki Tünel Durağı'nda çocuklarını andı.  Cinayeti unutturmak istemeyen acılı aileye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da destek verdi. 

İmamoğlu, kendisine eşlik eden yardımcılarına, “Simgesel bir çalışmayla Halit’in ismini buraya verelim. Gençlere bir mesaj içeriği olsun. Üniversite ile birlikte yaparsak çok iyi olur” şeklinde talimat verdi. Yapılacak çalışma sonunda Ayar’ın adı, yaşamını kaybettiği durakta yaşayacak.

anma-ic2.jpg

Acılı baba: “Adalet yerini bulsun istiyoruz”

Halit Ayar'ın babası Mehmet Ayar, "Olay yerine geldik. Acılarımız tekrar tazelendi. Adalet yerini bulsun istiyoruz" dedi.  Anne Hanife Ayar ise, "Acımız gün geçtikçe katlanıyor. Olayın yaşandığı yere baktığımız zaman böyle bir ortamda nasıl bu olay olur? Benim aklım almıyor" diye konuştu. Ayar'ın kız kardeşi Melike Ayar ise açıklama yapmak istemedi.

Savcılık Halit’in katillerine ağrılaştırılmış müebbet istemişti  

Beyoğlu'nda, oturdukları tramvay durağında yanlarına gelerek para isteyen saldırganlarca bıçaklanan iki arkadaştan 23 yaşındaki Halit Ayar yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili soruşturma geçtiğimiz hafta tamamlanmıştı.  Savcılık, Halit Ayar'ı öldürülmesi suçundan şüpheliler Emra Yaşar ve Erhan Kurdal hakkında ağrılaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame düzenlemişti. Şüpheliler hakkında ayrıca "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Nitelikli yağma teşebbüs" suçlarından toplam 48 yıl 6'şar ay hapis ve 73'er yıla kadar hapisleri istemişti.

anma-ic1.jpg

Bu haber toplam 4656 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT