Hakkari’de 24 derslikli okulun temeli atıldı

Hakkari’de 24 derslikli okulun temeli atıldı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Bulak Mahallesi’nde yapımına başlanan,  24 derslikli ilkokul ve ortaokulun temelini attı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Bulak Mahallesi Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde yapımına başlanan 24 derslik ilkokul/ortaokul temel atma töreni düzenlendi.

Törene Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutan vekili Albay Mehmet Demirtaş, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür,  Milli Eğitim Şube Müdürleri Kazım Gür, Ali Korkmaz, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, Yüklenici Firma Temsilcisi ve Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Bulut  Kazak katıldı.

Yüklenici Firma Temsilcisi ve Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Bulut Kazak yapılan okulla ilgili Vali Akbıyık’a bilgi verdi.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, mesleki temel eğitim okulunun temel atma törenine katılanlara teşekkür etti.

24 derslik ilkokul/ortaokulun bitimi ile birlikte il merkezinde buluna 3 okulun öğrenci yoğunluğunun azaltılacağını belirten Gür, ”İlimiz genelinde öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu mahallelerde, beldelerde ve okul ihtiyacının olduğu köylerimizin tamamında okul planlarımızı tamamladık.  220 derslik bir planlamayı gerçekleştirdiğimizde kısa bir sürede ilimiz genelinde normal eğitime geçmiş ve ilimizin tüm okul ihtiyaçlarımız gerçekleştirilmiş olacak” dedi.

Vali İdris Akbıyık ise, temeli atacağımız okulun Hakkari’ye ve Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Vali Akbıyık, ”Hakkari’ye ilk geldiğimiz günde bir sözümüz vardı birinci meselemiz eğitim, kitap ve okul dedik. Bu çerçevede de bir taraftan yeni okullar yaparken, bir taraftan da yapmış olduğumuz projelerle eğitim kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz ve gayret ediyoruz. Tüm yöneticilerimiz ve milli eğitimde öğretmenlerimize birinci meselelerinin eğitim, kitap olduğunu her zaman söylüyoruz, istiyoruz.  İki yıl içinde Hakkari’de büyük bir ivme kazandı. Okullarımızın neredeyse derslik ihtiyacı müdür beyin dediği gibi neredeyse artık bitme noktasına geldi.  İkili eğitimi inşallah bırakıyoruz.  Çok az okulumuzda ikili eğitim yapıyoruz. Derecik’ten Durankaya’ya kadar Çukurca’dan Büyükçiftliğe kadar Esendereye kadar tüm ilçe ve beldelerimizde büyük bir seferberlik ve her taraf inşaat haline dönüşmüş durumda. Birçok yerde spor, sağlık, okullar öğretmen evleri ve pansiyonlar yapıyoruz.  Sadece Yüksekova ilçesinde geçen yıl 15’in üzerinde okul yapıldı. Hakkari ve Şemdinli ilçesinde yeni öğretmenevi yapıldı” dedi.

Hakkari’nin tarihin en yüksek yatırımlarının hayata geçirildiğini vurgulayan Vali Akbıyık,  bu okulun yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a teşekkür etti.

 Vali Akbıyık özlerini şöyle sürdürdü:

“Bir taraftan belediyenin alt ve üst yapıları güzel hizmetler yapıyoruz. Dağ ve doğa turizmi için İkiyaka dağlarını, Sat göllerini milli park yaptık. Birçok festival ve müsabakalar düzenliyoruz.  Önümüzdeki hafta 25-30 arası rafting şampiyonası Hakkari’de yapılacak ve Hakkari’de bir ilk olacak. İnşallah Hakkari festivallerin, spor müsabakalarının, sempozyumların şehri olacak. Dağ ve kış turizmi Hakkari için çok önemli bu yıl Mergabüte kayak merkezinde pist uzunluğunu 4 bin metreye çıkarttık.  Teleferik var ve otelimizin yapımı da devam ediyor. Hakkari yapılan yatırımlarla güzelleşiyor büyüyor. Turizme dönük hergün bir mesafe yol kat ediyor ve Hakkari’de eğitimin kalitesi artıyor” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Akbıyık ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, beraberindeki protokol ile birlikte 24 derslikli okulun temelini attılar.

1-20201022124834.jpg

2-20201022125217.jpg3-20201022125217.jpg4-20201022125217.jpg5-740.jpg

6-531.jpg8-270.jpg7-372.jpg9-172.jpg

10-153.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.