Hakkari Zap Suyunda Rafting şampiyonasına hazırlanıyorlar

Hakkari Zap Suyunda Rafting şampiyonasına hazırlanıyorlar

Hakkari'de faaliyet gösteren rafting takımları, 25 – 30 Ekim tarihleri arasında Zap Suyunda düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci ayak R4 şampiyonası 25 – 30 Ekim tarihleri arasında ‘Hakkari’de Hayat Var Gelin Bu Hayatı Yaşayın’ sloganı ile Zap Suyu üzerinde gerçekleştirilecek. 

Gençlik Spor Bakanlığı, Türkiye Rafting Federasyonu, Hakkari Valiliği ve Belediyenin desteği ile düzenlenecek şampiyonaya 400’e yakın raftingcinin katılması beklenirken, kentteki rafting takımları da Zap’ta yaşanacak heyecana hazırlık yapıyor. 

10 gündür kampa giren rafting takımları 5 gün sürecek şampiyonada başarılı olmak için Zap Suyunda kürek çekiyor.
Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonaya Hakkari’yi temsilen 5 takımla katılacaklarını söyledi.

Tansu, “ Bugün biz Zap Suyunda Sümbül Dağının eteğindeyiz. Herkes biliyor ki Zap Suyu tarihte, şiirlerde edebiyattaki yerini almıştır. Biz bugün burada rafting şampiyonasına hazırlık yapıyoruz. 25 -30 Ekim tarihleri arasında Hakkari’de Rafting şampiyonası var. Bizde sporcularımızı çalıştırıyoruz. 10 gündür kamptayız. Kampımızın 6. Günündeyiz 4 günümüz kaldı. Umuyoruz ki sporcularımız başarı elde ederler. Rafting Şampiyonası Hakkari turizmi için  çok önemlidir. Bu yüzden bunu öne çıkartmamız gerekiyor. Şuanda Hakkari’de 5 rafting kulübü var. Her kulüp kendi takımı ile yarışlara katılacak umudumuz o ki Hakkari takımları başarılı olur” dedi. 

1 yıldır rafting sporu ile uğraştığını anlatan Bangin Gür ise 25 -30 Ekim tarihleri arasında Türkiye Rafting Şampiyonasının Hakkari’de düzenleneceğini ve şuan şampiyonaya hazırlık yaptıklarını söyledi. 
Gür, “Sabah saat 9’da geliyoruz öğlen saat 3’e kadar çalışıyoruz. Biz birinclik için çalışıyoruz. İnşallah Hakkari takımları başarı elde eder” dedi. 

Dilek Erip isimli genç raftingci Dilek Demir de 6 aydır rafting ile uğraştığını ve ayın 25’i ile 30’u arasında 5 gün sürecek şampiyonaya hazırlandıkları belirtti. Demir yarışmaya katılacak olan herkese başarılar diledi.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-055.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.