Hafriyat Kamyonları İllallah Dedirtti!

Turgutreis’te ağır tonajlı kamyonlar, yollara ve yol üzerindeki sitelerin istinat duvarlarına zarar veriyor. Araçlar nedeniyle istinat duvarlarında çökme tehlikesi meydana geldi.

Hafriyat Kamyonları İllallah Dedirtti!

Karayolları yönetmeliğine aykırı bir şekilde istiap haddini aşan şekilde yüklenen ağır tonajlı araçların, Turgut Özal Caddesi ve Piri Reis Caddesi’nin kesiştiği yerde güzergahta yolda çökmelere sebep olduğu ifade edildi. Kot farkından dolayı inşa edilen istinat duvarları da çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Söz konusu güzergahta park eden araçların üzerinde bir parmak kalınlığında da toz biriktiği görüldü.

BİRBİRLERİNİ SOLLUYORLAR

Sıklıkla geçen araçların rampada yüklü halde birbirini sollayarak trafik güvenliğini de tehlikeye düşürdüğü gözleniyor. Kamyonların üzerinde branda olmaması da tepki çekiyor. Çevre sakinlerinin başta Bodrum Belediyesi birimleri olmak üzere çeşitli kurumlara başvurdukları halde istenilen sonucu alamadıklarını savundular. 

İstinat duvarı çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir vatandaş ise karton üzerine “Dikkat duvar çöküyor, kenara gelmeyin” yazarak kendince önlem almaya çalıştığı gözlendi. 

Mahalle sakinlerinden Zuhal Caferoğlu ve Behiye Çetinler, konu ile ilgili şunları dile getirdi:

“Sabahtan beri görüşmediğim yer ve kişi kalmadı, sonuç yok. Anayoldaki MUSKİ boru döşeme işi nedeniyle trafiği bizim istikamete yönlendirmişler. İnşaat şirketi hafriyat nakliyesi için izin almış. Muğla Büyükşehir Trafik Zabıtayı bir daha yönlendirecek ama pek ümitli değilim.”

Astım hastası olduğunu ifade eden başka bir mahalle sakini de “66 Yaşındayım. Saat 07:00’de başlıyorlar. Ağır tonajlı kamyonlar istiap haddini aşan yüklerle caddeyi perişan ettiler. Sitemizin istinat duvarımız çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Gördüğünüz yazıyı ben yazdım. Kamyonlar duvarın kenarından geçip basınç oluşturmasın diye taşlar koydum. Böyle devam ederse duvarımız çökecek. Kendi çaremizi kendimiz üretiyoruz” dedi.