Kırıkkale’de göktaşı heyecanı

Kırıkkale ve çevre illerde gökyüzünün birkaç saniyeliğine aydınlanması ile vatandaşların göktaşı heyecanı yaşadığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

GAZETEKALE.COM / HABER MERKEZİ

O ANLAR KAMERALARA YANSIDI
Dün gece saatlerinde Kırıkkale’de gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan ışık hüzmesi vatandaşlarda heyecan yarattı. Sosyal medyada görüntülerin paylaşılmasıyla gündeme oturan doğa olayı özellikle Kırıkkale, Ankara, Kayseri, Ordu, Samsun, Trabzon, Giresun, Yozgat, Çorum, Çankırı ve Tokat illerinde gözlemlendi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda yaşananlar göktaşı (meteor) düşmesi olarak nitelendirilirken, o anlar anbean güvenlik kameralarına yansıdı.

DAHA ÇOK GÖKTAŞI GÖRECEĞİZ
Kırıkkale ile beraber birçok ilde görülen göktaşı sosyal medyada en çok paylaşım yapılan konular arasında yer alırken, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'ın ise geçtiğimiz yıl bir açıklama yaparak, “bu tür doğa olaylarını daha çok göreceğiz, yeni başladık" şeklinde ifade etmişti.

"ŞOK ŞEKLİNDE GÖRÜLEN DOĞA OLAYI"
Meteor yağmuru ve meteor düşmesinin, dünyanın en doğal olaylarından biri olduğunu, endişe duyulacak bir durum olmadığını belirten Prof. Dr. Bektaş; "Meteor yağmurlarının bile takvimi var. Kuzey yarım kürede özellikle Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede bu meteor yağmurlarının daha çok şov şeklinde görmek mümkün. Bunlar, uzayda kuyruklu yıldızların molozları diyebileceğimiz parçalardır. Bu parçalar atmosfere girdikleri andan itibaren yüksek sıcaklık ve sürtünmeden dolayı azami bir enerji açığa çıkarıyorlar ve parlıyorlar. Bunların büyük bir kısmı atmosferde eriyor ve bazen taş olarak düşüyorlar. Dünyanın sonunun meteor çarpması sonucu olacağı yönünde teoriler de var. Üniversiteye bazı vatandaşlar bu tip taşları getiriyorlardı. Göktaşı mı, değil mi; öğrenmek için. Bu doğa olayı bir `şok´ şeklinde görülen doğa olayı. Endişe duyulacak bir durum söz konusu değil. Meteor düşmelerini görebileceğiz, daha yeni başladık" şeklinde belirtmişti.
 


603bb254a9100-goktasi (1).jpg

603bb254bbae5-goktasi (2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.